WhatsApp, iOS 9 desteğini sonlandırdı - Haberler - indir.com

WhatsApp, iOS 9 desteğini sonlandırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-18 21:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler mesajlaşma servisi WhatsApp’ın App Store üzerinde yayınlanan 2.21.50 kodlu sürümü ile dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Uygulama bu yeni sürüm ile beraber iOS 9 desteğini sonlandırmış oldu. Ancak henüz geçtiğimiz haftalara kadar iOS 9 kullanıcıları da WhatsApp’ı yükleyebiliyorlardı. Bu gelişme ile artık iPhone 4s kullanıcıları zor durumda kaldılar. Son dönemlerde gizlilik ilkeleri ile gündem maddesi olmaya devam eden WhatsApp, dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olmaya devam ediyor. Şirket tarafından alınan yeni bir radikal karara göre WhatsApp’ın resmi internet sitesi bilgilerine göre mobil uygulama, artık iOS 9’a destek vermeyecek. Artık iOS 9 işletim sistemi ile çalışan iPhone modelleri WhatsApp yükleyemeyecekler.

WhatsApp, iOS 9 desteğini sonlandırdı

WhatsApp'ta artık sesli mesajların oynatma hızını ayarlayabileceksinizWhatsApp'ta artık sesli mesajların oynatma hızını ayarlayabileceksiniz

2020’nin sonlarında ortaya çıkanlarda WhatsApp kullanmak için minumum sistem gereksinimlerinin iOS 9 olduğu biliniyordu. Ancak geçtiğimiz saatlerde App Store’da yayınlanan yeni sürüm ile beraber bu destek sonlandırılmış oldu. Bu gelişme WhatsApp internet sitesinde de güncellenmiş oldu. iOS 9 sonlandırılması ile beraber iPhone 4s ve alt modeller bu durumdan etkilenecekler. iOS 4s modeli iOS 9’da kalırken, iOS 10 bu cihazlara gelmemişti. Artık iPhone 4s kullanıcısı App Store üzerinden WhatsApp uygulamasını yükleyemeyecekler.

WhatsApp cephesinde yaşanan bu olay sadece iOS cephesini ilgilendiriyor. Android kullanıcılarının minumum 4.0.3 kullanması durumunda WhatsApp desteği sunulmaya devam ediyor. Bakalım Android için bu destek ne zamana kadar sürecek göreceğiz.


WhatsApp CEO'u gizlilik sözleşmesi hakkında yeni açıklama yaptıWhatsApp CEO'u gizlilik sözleşmesi hakkında yeni açıklama yaptı
WhatsApp arşivlenen sohbetler için yenilikler geliyorWhatsApp arşivlenen sohbetler için yenilikler geliyor

PAYLAŞ