WhatsApp İnternet Kullanımını Azaltmak - Haberler - indir.com

WhatsApp İnternet Kullanımını Azaltmak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-17 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Anlık mesajlaşma uygulamalarının en çok kullanılan olanı WhatsApp üzerinde yapacağımız bazı ayarlar ile WhatsApp'ın internet kullanımını azaltmak mümkün oluyor. Bu rehber içeriğimizde ise WhatsApp'ın internet kullanımını azaltmak için yapmanız gereken adımları sıralayacağız. WhatsApp bilindiği üzere karşılıklı kişisel mesajlaşmalar haricinde grup mesajlaşmalarınada izin veriyor. Bu yazışmalar esnasında medya olarak fotoğraf, video, gif yada sesli doküman gibi çeşitli gönderimler yapmamız mümkün oluyor.

Bu medya özelliklerinin yanı sıra WhatsApp'a geçtiğimiz aylarda sesli ve görüntülü görüşme özelliğide gelmişti. Yoğun bir şekilde kullanılan bu özellikler kullanıcılarının data paketlerinin hızlı bir şekilde tükenmesine neden oluyor. Wifi bağlı bir durumda bu konular sorun olmazken, dışarıda mobil veri ile bunları kullanmak ciddi kota sorunlarını ortaya çıkarıyor. Bu noktada Mobil Veri aktif dahi olsa internet kullanımını en aza indirmek için WhatsApp'ta internet kullanımını azaltmaya yönelik bazı ayarlardan bahsedelim. Şimdi gelin internet kullanımında tasarruf ettirecek bu ayarların nasıl yapıldığına bakalım.

WhatsApp İnternet Kullanımını Azaltmak

İnternet kullanımını en minumum seviyelere çekip tasarruf etmek için;

  • İlk öncelikle WhatsApp uygulamamızı açalım. Burada sağ üst bölümde yer alan üç nokta menü kısmına basarak Ayarlar seçeneğine dokunun. Gelecek olan menüde Hesap, Sohbetler ve Bildirimler gibi menü seçenekleri bulunmakta. Buradan Veri Kullanımı kısmını seçiniz.
  • Veri Kullanımı bölümüne girdiğinizde buradaki ilk seçenek olan Şebeke Kullanımı kısmından yapılan mesajlaşmaların kaç GB mal olduğu gibi çeşitli istatistikleri görebilirsiniz. Mobil veri aktif bir şekilde cihazınız üzerinden 3G - 4G kullanımı yaparken hangi dosya uzantılarının kayıt edileceğini ayarlayabiliyorsunuz. Burada sadece fotoğrafların seçili olması paketiniz az iken yüklü boyutlara sahip videoları kaydetmemiş olacak ve tasarruf etmiş olacaksınız. Ancak dahada tasarruf istiyorsanız mobil veri aktif iken fotoğraf kayıt özelliğinide devre dışı bırakbilirsiniz.
  • Wifi açıkken ise tüm medya içeriklerinin indirilmesine izin verebilirsiniz. Bu paketinizde herhangi bir sıkıntı çıkarmayacaktır. WhatsApp üzerinden Arama ayarları kısmında ise Düşük veri kullanımı bölümünü aktif ettiğinizde arama esnasındaki mobil paketinizden yenen internet en az seviyelere indirilecektir.




PAYLAŞ