WhatsApp iki yeni özellikle gündemde - Haberler - indir.com

WhatsApp iki yeni özellikle gündemde

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-23 14:00:04
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en çok kullanılan sohbet uygulamalarından WhatsApp, kazanacağı iki yeni özellikle gündemde yerini aldı. Bu bağlamda WhatsApp, duruma yüklemden ve bir kişiye göndermeden önce videoları sessize almak için kullanılabilecek yeni bir özelliği getirecek. Android işletim sistemi bulunan akıllı cihaz kullanıcıları için bu ilk aşamada bir özellik olsa da iPhone kullanıcıları için yakın zaman içerisnde gelmesi muhtemel bir özellik olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. 

iPhone akıllı cihaz kullanıcıları için yeni bir özellik üzerinde daha duruluyor. Bu özellik ise "daha sonra oku" olarak adlandırılıyor ve kullanıcının mevcut Arşivlenmiş Sohbetler özelliğinin daha iyi bir sürümüne sahip olmasını sağlıyor. Bu sayede kullanıcıların deneyimleri daha da geliştirilmiş bir hale getiriliyor. 

WhatsApp'a alışveriş butonu geliyorWhatsApp'a alışveriş butonu geliyor

WhatsApp kazanacağı iki yeni özellik ile gündemde

WABetalinfo, Android için WhatsApp‘ın 2.20.207.2 beta sürümü ile beraber, bir kullanıcı durumu olarak yüklemeden veya diğer kişilere göndermeden önce videoları sessize alabilen bir özelliğin üzerinde çalışıldığından bahsediyordu. Konu ile ilgili olarak paylaşılan ekran görüntüsünden, videoyu düzenlemek için dosya boyutu ve süre ayrıntılarının yan kısmında yer alan hoparlör simgesine dokunmak yeterli oluyor. Bu özellik sayesinde ise video sessize alınmış oluyor.

Söz konusu bu yeni özelliğin henüz geliştirme aşamasında olduğunu ve bu güncellemenin şu ana kadar beta testi için bile mevcut olmadığı söyleniyor. Yakın zaman içerisinde sunulacak olan bu güncellemenin Android kullanıcıları için kullanıma sunulması bekleniyor. WABetalnfo tarafından bir diğer raporda, WhatsApp uygulamasının sadece videoları sessize alma özelliği üzerinde çalışmadığını, aynı zamanda mevcut olan arşivlenen sohbetleri daha sonra oku özelliğini kullanarak değiştirmeye çalıştığı dile getiriliyor.  iPhone için WhatsApp sürümü 2.20.130.16 beta’nın gelecekte bu yeni özelliğe sahip olacağı da aktarılan bilgiler arasındadır. Söz konusu bu özelliklerin yakın zaman içerisinde gelmesi bekleniyor. 


WhatsApp'ın kaybolan mesajlar özelliği beta sürümüyle gündemdeWhatsApp'ın kaybolan mesajlar özelliği beta sürümüyle gündemde
WhatsApp'ın Android sürümüne yeni özellikler geliyorWhatsApp'ın Android sürümüne yeni özellikler geliyor
WhatsApp iOS uygulamasına yeni bir özellik geldiWhatsApp iOS uygulamasına yeni bir özellik geldi

PAYLAŞ