WhatsApp için yeni özellikler yolda - Haberler - indir.com

WhatsApp için yeni özellikler yolda

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-26 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp için yeni özellikler yolda olduğu ortaya çıktı. Kullanıcı deneyimini her zaman üst seviyede tutmak isteyen Facebook şirket, şimdi ise WhatsApp için hareketli çıkartma özelliği ile gündeme geldi. Facebook’un sahip olduğu WhatsApp uygulaması hem iOS hem de Android için hareketli çıkartma altyapısını test etmeyi sürdürüyor. İlk etapta Beta sürümlerde başlanan bu test, eğlenceli bir özellik olarak herkes için yakın zamanda sunulması bekleniyor. Direkt bir şekilde Android v2.20.194.7 ve iOS v2.20.70.26 Beta sürümlerinde yer alan hareketli çıkartmalar, sohbet penceresini daha eğlenceli ve renkli bir hale getirecek gibi duruyor. Ancak tabii ki herkese hitap etmeyecek olan bu yeni nesil ifade ve çıkartmalar, seven kullanıcılar için zamanla ciddi bir kullanım oranına sahip olması bekleniyor.

WhatsApp hareketli çıkartmalar sunabilir

WhatsApp'ta GIF nasıl gönderilir?WhatsApp'ta GIF nasıl gönderilir?

Hareketli çıkartmalar ile beraber şirketin çok sayıda seçenekte sunması bekleniyor. WhatsApp, sürekli olarak yeni özellikler kazanıyor ve son olarak en yeni özellik şeklinde Brezilya merkezli olarak para gönderme özelliği olmuştu. İlerleyen dönemlerde diğer ülkeler için de aktif bir hale gelmesi beklenen bu para gönderme özelliği sayesinde kişiler direkt bir şekilde uygulama içinden arkadaşlarına veya şirketlere para gönderebilecek. Ülkelere girmesi zor bir özellik olan bu kapsamda Türkiye’de de bu özelliğin olma ihtimalinin oldukça düşük olduğu gözüküyor.

Brezilya merkezli olarak başlayan ve hayatta kalamayan özellik Brezilya Merkez Bankası tarafından bu özellik kapatma kararı almıştı. Facebook Pay kullanan bu özellik rekabet ve güvenlik endişesi yarattığı için ülke tarafından kapatılmıştı. Bakalım ilerleyen dönemlerde özelliğin yaygınlaşması ile beraber ülkelerde bu özelliğe yönelik bir anlayış gösterecekler mi ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Hareketli çıkartma özelliğinin de yakın da yayınlanması bekleniyor.


Brezilya Merkez Bankası, WhatsApp’ın ödeme hizmeti için izin almadığını belirttiBrezilya Merkez Bankası, WhatsApp’ın ödeme hizmeti için izin almadığını belirtti

PAYLAŞ