WhatsApp için sonra oku özelliği yolda - Haberler - indir.com

WhatsApp için sonra oku özelliği yolda

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-14 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler mesajlaşma servisi WhatsApp, son günlerde gizlilik sözleşmesi problemleri ile baş etmeye devam ederken, diğer yandan geliştirmeler ile yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Şimdi ise WhatsApp’a sonra oku adlı yeni bir özellik geliyor. Uygulamaya son dönemde oldukça fazla tepkili olan kullanıcılar, toplu olarak uyguamayı silmeye ve rakip servislerden olan Telegram ve Signal gibi uygulaamlara geçmeye başladılar. Ancak Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp, yeni özellikler geliştirmeye ve uygulamasına dahil etmeye devam ediyor. WhatsApp’ın bir süredir beta sürümünde ortaya çıkan yeni özelliği yakın zamanda normal versiyonda da göreceğiz. Peki WhatsApp sonra oku özelliği ne işe yarıyor?

WhatsApp’a sonra oku özelliği geliyor

Signal bazı ülkelerde WhatsApp'ı geçtiSignal bazı ülkelerde WhatsApp'ı geçti

WhatsApp’ın bu yeni özelliğinin aslında çokta fazla yeni bir özellik olmadığını belirtelim. Hali hazırda yer alan Arşivle özelliğinin yerini alacak olan bu özelliğin benzer bir yapıda olduğunu belirtelim. Sonra oku ile varolan özellik yeni işlevler kazanacak. Bu özellik ile insanların istemediği sohbet ve konuşmaları aradan çekerek silmeden listeden kaldırmalarına yarıyacak. Kullanıcılar isterlerse ise sohbet listesinin üstünde daha sonra oku diyerek bu sohbetlere erişebilecekler. Arşivle özelliğinin tam tersine sonra oku ile kullanıcılar okumayı tercih edene kadar yeni mesajlar gelse bile sohbetleri kontrol etmeden yeni mesajları göremeyecekler. Sürekli gelen mesajlardan sıkılan kullanıcılar için ise oldukça işlevsel bir özellik olduğunu söyleyebiliriz.

WhatsApp’ın yeni sonra oku özelliği şuan için beta sürümde yer alırken, uygulamanın beta sürüm kaydını Google Play üzerinden gerçekleştirerek deneyimleyebilirsiniz. WhatsApp’ın bu yeni özelliiği yakın zamanda normal sürüm için de güncelleme ile sunması bekleniyor. Gündemde kötü haberler ile yer alan şirketin yeni özellikleri ile ortamı sakinleştirmeye çalıştığı gözüküyor. Bakalım kullanıcıların bu noktadaki düşüncesi ne olacak göreceğiz.


Microsoft kullanıcılarına WhatsApp yerine Skype öneriyorMicrosoft kullanıcılarına WhatsApp yerine Skype öneriyor
WhatsApp, BTK tarafından yasaklanma ile karşı karşıya geldiWhatsApp, BTK tarafından yasaklanma ile karşı karşıya geldi

PAYLAŞ