WhatsApp için karanlık mod kullanmamıza az kaldı - Haberler - indir.com

WhatsApp için karanlık mod kullanmamıza az kaldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-25 20:29:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Uzun bir süredir hem Android hem de iOS cihazlar için WhatsApp uygulamasına karanlık mod gelmesi bekleniyor. WhatsApp cephesinden ise Android için bir süredir testleri yapıldığı bilinen karanlık modun yayınlanmasına az bir zaman kaldı diyebiliriz. İşletim sistemlerindeki karanlık mod hayatımıza Android 10 ve iOS 13 ile beraber giriş yapmıştı. Özellikle iOS tarafındaki karanlık mod sadece cihaz arayüzü değil Instagram gibi popüler uygulamalarda da karanlık modu aktif hale getiriyor. Android 10 tarafında da karanlık modun aktif olduğu biliniyor. Gelen yeni raporlara göre ise Mart ayında başlanan WhatsApp karanlık mod testleri neredeyse bitti denilebilir.

WhatsApp karanlık mod çok yakında yayında olacak

WhatsApp gruplarındaki sohbet açığı hakkında ilk açıklamaWhatsApp gruplarındaki sohbet açığı hakkında ilk açıklama

Testlerin sonlanması ile beraber sıradaki büyük güncellemede karalık mod’un Android kullanıcılar için sunulması bekleniyor. Henüz net bir tarih belli olmasa da, karanlık mod için sürenin oldukça azaldığı düşünülüyor. WhatsApp’ta karanlık modun ne zaman geleceği merak edilirken, diğer yandan modun nasıl olacağı da merak ediliyor. Daha çok gece ve karanlık ortamlarda koyu mod tercih edilirken, yoğun kullanılan WhatsApp’ta karanlık modun gelmesi ile beraber daha iyi bir kullanım deneyimi sunacak.

Sohbetler arka planının gri, gece mavisi veya siyah renge bürünmesi bekleniyor. Mesajların koyu renkte seçilebilmesi için ise yazı renginin beyaz olacağı düşünülüyor. Diğer yandan bu mod AMOLED ekranlı kullanıcılar için ise bir pil tasarrufu anlamına gelecek. Öyle ki AMOLED ekranlar bildiğiniz üzere, siyah pikselleri kapatabildiği için güç tüketimi yapmıyor. Bu noktada ise karanlık modda ekrandaki piksellerin çoğu kapalı olacağından, enerji harcanması da minumum seviyede olacak. Bu durumda kullanıcıların batarya ömründe avantaj sağlaması anlamına geliyor. Bakalım merakla beklenen WhatsApp karanlık modu önümüzdeki güncellemelerde sunulacak mı göreceğiz.


WhatsApp düşük veri kullanımı özelliği ile internet paketlerini koruyacakWhatsApp düşük veri kullanımı özelliği ile internet paketlerini koruyacak
WhatsApp'ın iOS sürümüne 2 etkili özellik geliyorWhatsApp'ın iOS sürümüne 2 etkili özellik geliyor

PAYLAŞ