WhatsApp için cihazlar arası sohbet aktarma geliyor - Haberler - indir.com

WhatsApp için cihazlar arası sohbet aktarma geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-12 12:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olan Whatsapp, kendisini geliştirmeye devam ediyor. Şirketin birçok özelliği getirdiği uygulama için ise şimdi de önemli bir özellik daha geliştiriliyor. Buna göre WhatsApp, iOS’ten Android’e geçilen durumlarda tüm sesli notlar, fotoğraflar ve konuşmalar dahil olmak üzere sohbet geçmişinizi beraberinizde getirme özelliğini ekliyor. Uzun bir süredir konuşulan ve beklenilen bu özellik, Samsung’un dün gerçekleştirilen Unpacked lansman etkinliği esnasında duyuruldu. Buna göre başlangıçta iOS’ten şirketin yeni Z Fold 3 ve Z Flip 3 modellerine ve diğer yandan Samsung telefonlarına yapılacak olan aktarımları destekleyecek ve önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak. Nihayet bu özellik ile iOS ve Android telefonlar arasındaki tüm aktarımları kapsayacak ve ancak tüm cihazlar için ne zaman kullanılabilir olacağı henüz belli olmuş değil.

WhatsApp iOS’ten Android’e sohbet geçmişi taşınabilecek

WhatsApp kaybolan video ve fotoğrafları kullanıma sunduWhatsApp kaybolan video ve fotoğrafları kullanıma sundu

Bu yeni özellik, WhatsApp’ın en sinir bozucu noktalarından olan sohbet geçmişinizi mobil işletim sistemleri arasındaki aktarmayı kolaylaştırıyor. WhatsApp’ın bulut yedekleme özelliğini kullanırsanız ise iOS sohbet geçmişleri iCloud’da saklanırken, Android cihazlarında Google Drive’da saklanıyor. Sohbetlerinizi bu noktada sadece aynı işletim sistemini çalıştıran telefonlar arasında aktarmak mümkün oluyor. Yeni özellik sayesinde sohbet geçmişini internet üzerinden göndermek yerine bir Lightning USB-C kablosuz kullanılarak aktarılıyor. Ancak geçmişte iOS ve Android arasında aktarım yaptıysanız, iki ayrı bulut yedeklemeniz var ise yeni aktarım özelliği bunları tek bir geçmişi ile birleştirecek.

Ancak bunlar yerine WhatsApp sohbet geçmişinizi taşımak için yeni yöntemi kullanıp daha sonra yedekleme yaptığınız zaman mevcut yedeklerin üzerine yazılacağını söylüyor. WhatsApp, yeni özelliğin ilk başta iPhone’dan Samsung’un katlanabilir cihazlarına aktarımlara izin vereceğini ve önümüzdeki haftalarda ise Android 10 ve üstü Samsung cihazlarına aktarım izni vereceğini söylüyor.


Facebook Şimdi de WhatsApp Mesajlarını Takip EdecekFacebook Şimdi de WhatsApp Mesajlarını Takip Edecek
Android için yeni WhatsApp emojileri kullanıma sunulduAndroid için yeni WhatsApp emojileri kullanıma sunuldu

PAYLAŞ