WhatsApp için 12 farklı ipucu - Haberler - indir.com

WhatsApp için 12 farklı ipucu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-28 17:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Milyarlara ulaşan kullanıcı sayısı ile birlikte dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, pek çok kullanıcının kullanmadığı farklı özelliklere de sahip. Özellikle iPhone kullanıcıları söz konusu olduğunda 12 farklı ipucu, uygulamadaki verimliliğinizi daha da artırabilir.

Sohbet sabitleme

Uygulamada özellikle çok fazla kişiyle konuşan kullanıcılar, kısa süre içerisinde karmaşık bir sohbet alanına sahip olacaktır. En çok konuşulan ya da aile üyeleri gibi kişilerin daha kolay bir şekilde bulunabilmesi adına uygulamada sohbet sabitleme özelliğinden yararlanabilirsiniz. Böylece sohbet listesinin en üstünde sabitlenen kişi ya da grup yer almaya başlayacaktır.

WhatsApp çoklu cihaz özelliği görüntülendiWhatsApp çoklu cihaz özelliği görüntülendi

Mesajı okunmamış olarak işaretleme

iOS işletim sisteminde kullanılan WhatsApp, mesajların okunmamış olarak ayarlanmasını da desteklemektedir. Bunun için sohbet ekranındaki herhangi bir sohbeti sağa doğru kaydırarak okunmamış seçeneğinin seçilmesi yeteri olacaktır.

Okunmayan tüm mesajları okuma

Önemsiz ve okunmayan çok fazla mesaj varsa, uygulama penceresinin en üstünde yer alan düzenleme seçeneği ile tüm mesajları okunmuş olarak işaretleyebilirsiniz.

Mesaj detaylarını öğrenme

WhatsApp'ta gönderilen bir mesaj için iki farklı takip gerçekleştirilir. Bu seçenekler, gönderilen saat ve mesajın okunduğu saattir. Bu açıdan kişiler gönderdikleri mesajların karşı tarafa ne zaman ulaştığını ve kaç dakika içerisinde okunduğunu öğrenme şansına sahiptir. Bunun için mesaj üzerine dokunarak ayrıntıları ulaşmanız yeterlidir.

Sohbet arşivi

WhatsApp ana penceresinde yer almasını istemediğiniz ancak önemli mesajlar içeren sohbetleri arşiv bölümüne aktarabilirsiniz Böylece ana pencerede yer almayacak mesajlar, istenildiği zaman arşiv bölümünden erişilebilir. Görüşmeyi sağa kaydırarak arşiv seçeneğini kullanmanız yeterlidir. 

Sohbeti sessize alma

Özellikle grup sohbetler için çok elverişli olan bu özellik ile bazı sohbetlerden bildirim ve uyarı almaya iptal edebilirsiniz. WhatsApp'ta sessize alma olarak adlandırılan bu özellik kolayca aktif hale getirilebilir. Sohbet penceresinin sola doğru kaydırılması ile birlikte ekranda yer alacak seçeneklerden sessiz seçeneğinin seçilmesi yeterlidir.

Sohbeti dışarı aktarma

Kayıt altına alınmak istenen ya da Android'den iOS'a geçiş gibi farklı işlemlerde sohbetlerin dışı aktarılması mümkün. Sohbetin dışarı aktarılabilmesi adına seçilen sohbet üzerinde sola doğru kaydırma yapılması ve sohbeti dışarı aktar seçeneği takip edilmelidir.

Sohbet silme 

WhatsApp sohbet pencerelerini düzenlemek için sohbet sil seçeneği kullanılabilir. Sil seçeneği ile birlikte tüm sohbeti WhatsApp'ınızdan silebilirsiniz. Üstelik silme aşamasında kullanıcılar mevcut sohbette yer alan tüm multimedya içeriklerini cihazdan silme seçeneğine de sahiptir.

Hızlı yanıt

WhatsApp sohbet penceresinde kullanıcılardan gelen bir mesajı direk cevaplayabilirsiniz. Bunun için gelen bir mesaj üzerinden hızlıca sola kaydırma yaparak doğrudan bu mesaja cevap verebilirsiniz. Özellikle cevapların ve sohbetin karışmaması adına bazı durumlarda hızlı yanıt özelliği kolaylık sağlamaktadır.

Mesaj arama

WhatsApp sohbetlerinde mesajlar ne kadar uzun ve eski olursa olsun tüm mesajlar kayıt altına alınacaktır. Uzun sohbet mesajlarında istenen içeriğe ulaşmak için mesaj arama özelliğinden yararlanılması yeterlidir. Uygulama tarafından otomatik bir şekilde aranacak içerikler, tespit edildiği takdirde kullanıcılara gösterilir.

Grup sohbetinden özel mesaj

Grup sohbetlerinde bir kişinin gönderdiği mesajı özel mesaj ile yanıtlamak mümkündür. Bu bakımdan grup sohbetinde bir kişi tarafından gönderilen mesajın üzerine uzun süre basılı tutarak seçenekleri açabilir ve buradan özel olarak yanıtla seçeneğini tercih edebilirsiniz.

Etiket kullanma 

WhatsApp'ta etiket seçenekleri artık oldukça fazla. Stickers olarak da bilinen etiketleri, gönderilecek fotoğraflarda ya da benzer içeriklerde kullanabilirsiniz.



PAYLAŞ