Whatsapp hızlı iletme seçeneğine sınır getirecek - Haberler - indir.com

Whatsapp hızlı iletme seçeneğine sınır getirecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-21 13:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Whatsapp, dünya üzerindeki herkesin birbiriyle iletişim kurmasına olanak tanıyan, en iyi mesajlaşma uygulamalarından biri olarak kabul ediliyor. Uygulamanın dünya çapında bu kadar popüler olması ve bununla beraber, milyonlarca kullanıcıya sahip olması, zaman zaman manipülasyon amaçlı kullanımların kurbanı olmasına neden oluyor. Bu nedenle Whatsapp'ın bazı ülkelerde yasaklandığı haberi gündeme gelmişti. Bunlara karşılık olarak Whatsapp bazı güncellemeler yayınlandı ve bu durumun önüne geçmeye çalıştı. Fakat çıkardığı güncellemelerle sınırlı kalmayan Whatsapp, yine bu durumun önüne geçebilmek adına yeni bir özellik getirmeye hazırlanıyor. Bu özellikle birlikte mesajların çoğaltılması daha zor olacak.

Artık Whatsapp'taki hızlı ilet seçeneği sınırlı olacak

Whatsapp, kısa bir süre önce resmi bloğu üzerinden açıklama yaptı ve yeni bir özellik getireceğini duyurdu. Yayınlanan yazıda, uygulamanın amacı olan özel mesajlaşmanın korunması amacıyla, iletildi özelliğine gönderim sınırı getirecek. Şirketin buradaki bir diğer amacı spam ve yanlış bilgi içeren mesajların yayılmasının da önüne geçmek. Getirilen sınırlandırmaya göre, iletilmek istenen mesaj en azla 20 sohbete gönderilebilecek. Hindistan'da ise bu sayının 5 ile sınırlı olacağı bilgisi verildi. Kullanıcılar sınırlama olsa da yine de spam mesaj yayabilecekler fakat en azından bu durumun en aza indirilmesi amaçlanıyor.

Whatsapp, iletildi özelliğine getirdiği sınırlandırmanın yanı sıra, hızlı ilet butonunda da değişiklik yapacak. Whatsapp'taki bir sohbetten gelen fotoğraf ya da videonun hızlı iletilmesine olanak tanıyan butonu da kaldırma kararı aldı. Bundan sonra medya dosyaları, bu yolla diğer sohbetlerle paylaşılamayacak. Henüz özellikler test aşamasında, özelliklerin tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı bilinmiyor.





PAYLAŞ