Whatsapp, 'hesap bilgilerini talep et' özelliğini duyurdu - Haberler - indir.com

Whatsapp, 'hesap bilgilerini talep et' özelliğini duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-29 15:50:29
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Bir süredir gündem Facebook'un Cambridge Analytica'ya sızdırdığı bilgilerle çalkalanıyordu. Konu, şu sıralar biraz daha geri planda kalsa da Facebook ve Mark Zuckerberg, skandal olayı nedeniyle tepki toplamaya devam ediyor. Skandalın ardından Facebook'un kullanıcı sayısında bir değişiklik olmadı fakat resmi anlamda başı fazlasıyla derde girdi. Olayın patlak vermesinin ardından, Facebook'un alt uygulamalarından biri olan Whatsapp'ın kullanıcıları da tedirginlik yaşamaya başladı. Whatsapp, Facebook'a kıyasla daha kişisel konuşmaların yapıldığı ve medyaların paylaşıldığı bir platform. Bu anlamda kullanıcılar, Whatsapp bilgilerinin gizli tutulduğundan emin olmak istedi. Whatsapp da kendisini kullanıcılarına güven vermek adına yayınladığı güncellemelerle yeniliyor ve son olarak bir özelliğin daha geldiği duyuruldu.

'Hesap bilgilerini talep et' özelliği ile Whatsapp'ta tutulan bilgilerinizi kontrol edebileceksiniz

Facebook'un yaşadığı veri skandalı olayında, Facebook'a bağlı olması nedeniyle Whatsapp'ın da adı geçmişti. O günden beri Whatapp, kullanıcılarına güven vermek adına kendini yeniliyor. 25 Mayıs tarihinde, Avrupa Birliği'nin Genel Veri Korunumu Düzenlemesi, kullanıcıların kişisel bilgilerinin daha güvenli olması adına yürürlüğe girmişti. Bununla beraber, Facebook kullanıcılarına birçok kez, 'veri politikamızı güncelledik' şeklinde e-mailler atıldı.

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması Whatsapp da kullanıcıları için yeni özelliklerini sunarak güven oluşturmayı hedefliyor. Son olarak, 'Hesap bilgilerini talep et' özelliği duyuruldu. Bu özellik sayesinde, Whatsapp kullanıcıları, mesajlaşma servisinde yer alan kişisel bilgilerini rapor halinde edinebilecekler. Bunun için yapmanız gereken şey, Whatsapp üzerinden Ayarlar - Hesap - Hesap bilgilerini talep et - Rapor talep et adımlarını izleyerek, hesap bilgilerinizin raporunu istemeniz gerekir. Daha sonra ekranınızda talep gönderildi bildiriminin çıkmasını bekleyin. Bildirim çıktıktan sonra, işleminiz tamamlanmış demektir. Whatsapp, en geç 3 günde Whatsapp bilgilerinizi rapor olarak düzenleyip size yollayacaktır. Dosya size ZIP şeklinde gelir ve içerisinde bir HTML uzantılı dosya yer alır.  Bu dosyadan Whatsapp bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz. Fakat görüntüleme işlemi Whatsapp üzerinden gerçekleşmiyor bu nedenle dosyaya tıkladıktan sonra raporu aktar diyerek kendinize e-posta olarak atmanız gerekli.





PAYLAŞ