Whatsapp haber doğrulama sistem için düğmeye bastı - Haberler - indir.com

Whatsapp haber doğrulama sistem için düğmeye bastı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-24 12:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Dünyanın her bir köşesinden milyonlarca kullanıcıya sahip olan Whatsapp, bu anlamda insanların birbirleriyle iletişim kurmasındaki ilk araç olarak görülüyor. Whatsapp üzerinden dünyanın bir ucundaki biri, diğer bir ucundaki kişiyle iletişime geçme imkanına sahip oluyor. Popüler bir mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp'ın, popülerliği beraberinde her zaman iyi sonuçları getirmiyor. Son zamanlarda Whatsapp'ın ismi çok sık yalan haberlerin yayılmasıyla kullanılıyor. Bazı kullanıcılar, Whatsapp'ın popülerliğinden faydalanarak, uygulamayı yalan bir haberi yaymaya ya da propaganda yapmak amacıyla kullanabiliyor. Geçtiğimiz günlerde benzer bir durum Hindistan'da yaşandı ve yaşanan bu olay sonrasında 30 kişi hayatını kaybetti. Whatsapp bu olay üzerine ilk adımını attı.

Whatsapp, Hindistan'da yalan haber tespiti yapacak

Geçtiğimiz haftalarda, Hindistan'da üzücü bir olay oldu ve bu olay sonucunda 30 kişi hayatını kaybetti. Buna neden olan şey ise Whatsapp üzerinden yayılan yalan haber oldu. Yaşanan üzücü olayın ardından, Whatsapp yalan haberlerin tespitini yapacaklarını söylemişti ve gelen son bilgilere bakılırsa, Whatsapp bu anlamda verdiği sözü tuttu. Artık Whatsapp Hindistan'da haber doğrulama sistemini kullanacak. Böylece yalan haberlerin tespiti yapılmaya çalışılacak. Şu an için özellik test aşamasında, Hindistan'daki kullanıcılara sunuldu. Test aşamasında herhangi bir sıkıntı çıkmadığı takdirde, özelliğin kullanıma tam sürümü ile açılması planlanıyor.

Paylaşılan görsele bakıldığında, medya eklerinin yanında yer alan iletme düğmesi kaldırıldı. Daha önce bu ok sayesinde bir medyayı direkt olarak arkadaşlarınıza iletme imkanına sahiptiniz. Fakat Whatsapp, herhangi bir medyanın bu kadar kolay yayılmasının önüne geçmeyi amaçlıyor. Bir kerede, bir şeyi iletmek için beşten fazla sohbet seçerseniz, Whatsapp sizi bir pop-up ekranı ile uyaracak. Bu sınırın Hindistan dışında 20 olacağı söylenmişti.





PAYLAŞ