WhatsApp gruplarında grup adı ve görsel değiştirme yetkileri nasıl kontrol edilir? - Haberler - indir.com

WhatsApp gruplarında grup adı ve görsel değiştirme yetkileri nasıl kontrol edilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-08 22:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Whatsapp grup konuşmalarında kullanıcı yetkileri oldukça önemli. Öyle ki yanlış bir şekilde yapılan ayarlar sonrasında kullanıcıların grup adını ya da görselini değiştirme gibi pek çok farklı yetkisi olabiliyor. Gruba dahil olan üyelerin bu tip yetkilere sahip olmasını istemiyorsanız aşağıda yer alan adımları takip ederek kolay bir şekilde grup güvenliğini sağlayabilirsiniz. 

Whatsapp'ı daha güvenli kılan 5 önemli bilgi

WhatsApp iOS'a Face ID veya Touch ID KorumasıWhatsApp iOS'a Face ID veya Touch ID Koruması

Android ve iOS işletim sistemleri için yapılan geliştirmeler sonrasında grup ayarlarında bir dizi değişikliğe gidildi. Mevcut düzenlemeler gruba dahil olan üyelerin grup adını ve açıklamasını değiştirmesini mümkün hale getirirken, grup yöneticileri tarafından bu yetkinin kaldırılması da yine güncelleme ile birlikte kullanıcılara sunuldu. Sadece grup yöneticilerinin grup adını ve açıklamalarını değiştirmesi istendiğinde uygulama üzerinden birkaç ayırın yapılması yeterli. 

Whatsapp'ta Anlık Konum Nasıl Paylaşılır?

WhatsApp üyelerin grup adı ve görselini değiştirmesini engelleme işlemleri

Android ve iOS işletim sistemlerindeki WhatsApp uygulamalarında aynı şekilde gerçekleştirilen işlemleri yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

İlk olarak uygulamayı açın ve ardından ayar yapmak istediğiniz grup sohbet ekranına ulaşın. Daha sonrasında sohbet ekranın sağ üst kısmında yer alan grup adına dokunarak grup bilgileri bölümüne geçiş yapın.

Grup bilgiler alanında yer alan grup ayarları seçeneğine dokunun.

Açılan yeni ekrandan ise grup düzenleme seçeneğini seçin ve ardından sadece adminler seçeneğini işaretleyin.

Bu işlemleri yaptıktan sonra grup görselinin adının ya da açıklamasının yöneticiler dışında diğer üyeler tarafından düzenlenmesi mümkün olmayacaktır. Eğer bu yetkiyi yeniden üyelere vermek istiyorsanız aynı adımları tekrar ederek adminlere verilen yetkiyi kaldırmanız yeterli olacaktır. 

Resimlerden takip ederek kolay bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz bu işlemler, çoğu grup yöneticisi tarafından bilinmediğinden dolayı sorunlar yaşanabilmektedir. Grup ayarlarını bu yönde kontrol ederek grup güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Başkasının WhatsApp Hesabına Nasıl Girilir?


WhatsApp'taki 9 püf noktası ile uygulamada master yapın!WhatsApp'taki 9 püf noktası ile uygulamada master yapın!

WhatsApp sesli arama özelliği videosu


PAYLAŞ