WhatsApp, grup özelliği için davetiye seçeneği getirdi - Haberler - indir.com

WhatsApp, grup özelliği için davetiye seçeneği getirdi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-03 17:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Yazılım

Dünyanın en popüler sohbet uygulaması olan WhatsApp geliştirdiği günden itibaren birçok yenilikle kullanıcılara fonksiyonel bir kullanım sunmayı başarmıştı. Fakat bazı özellikler faydalı olsa da zaman zaman kullanıcılara yeter artık dedirtecek nitelikteydi. Bunların başında elbette ki grup kurma özelliği geliyor. Şöyle ki kullanıcılar çeşitli kullanım başlıkları adı altında gruplar kurarak, buraya diledikleri arkadaşlarını ekleyebiliyorlar. Fakat bazı kullanıcılar bu durumdan pek de memnun değil. Alakalı alakasız WhatsApp sohbet sayfasında yer alan gruplar kalabalık bir görünüm oluştururken aynı zamanda bildirim çokluğu da sunmaktadır. Bu da kullanıcıları rahatsız eden en önemli durumlardan biridir. WhatsApp, kullanıcıların alakalı alakasız gruplara dahil olunmasından rahatsız olduğunu fark ederek herkes tarafından gruplara dahil olunmasının önüne geçen bir sistem geliştirdi. Davetiye özelliği sayesinde gruba eklenmek istenilen kişilere davetiye gönderilerek katılıp isteyip istemedikleri davetiye sistemi ile sorulacak. 

WhatsApp'ta sürpriz! Web tarayıcısı yeniliği!WhatsApp'ta sürpriz! Web tarayıcısı yeniliği!

WhatsApp bu özelliği resmi olarak kullanıcılarına tanıttı. Bir süredir üzerinde çalışmalar yürüttüğü ve nihayet resmiyet kazanan grup sohbetleri davetiye özelliği resmiyet kazanarak yakın zamanda kullanıcılara sunulacak. Güncelleme sayesinde WhatsApp kullanıcılarına sunulacak olan grup sohbetleri davetiye özelliği kullanıcıların sohbet gruplarına dahil olmak isteyip istemediklerini konusunda fikirlerini soracak. Bu sayede de WhatsApp kullanıcıları her gruba isteksizce dahil olmak zorunda kalmayacaklar. 

WhatsApp'a altın değerinde özellik

WhatsApp'a gelen bu yeni özellik kullanıcılara muhteşem bir imkan sunuyor. Resmi olarak tanıtılan bu özellik sayesinde WhatsApp sayfasında sizi kimlerin sohbet gruplarına ekleyebileceği ve aynı zamanda kimlerin sizi sohbet gruplarına eklemesi adına davetiye göndermesi gerekeceği hakkında belirleme yapabileceksiniz. Kulağa son derece hoş gelen bu özellik sayesinde istemediğiniz gruplara dahil olmak zorunda kalmayacaksınız. Uygulama sayfasında bu ayarlamayı yapmak için, Gizlilik, Gruplar seçeneklerini takip ederek ulaşım sağlayabileceğiniz WhatsApp Grup Sohbeti Davetiyeleri seçeneğinde karşınıza üç farklı seçenek çıkacak. Bunlar; hiç kimse, kişilerim ve herkes seçenekleridir. Hiç kimse seçeneğini seçtiğiniz taktirde, hiç bir WhatsApp kullanıcısı sizi herhangi bir sohbet grubuna ekleyemeyecek. Eklemek istediğinde ise size özel bir davetiye gönderecek. Bu davetiyeyi kabul ederseniz sohbet grubuna dahil olabilir, etmezseniz de grupta yer almazsınız. Bunun kararını vermek size kalmış durumdadır. 

Bunun yerine eğer kişilerim seçeneğini seçerseniz de rehberinizde yer alan tüm kayıtlı kişiler sizi herhangi bir davetiye sistemi sunmadan WhatsApp grubuna ekleyebilecek. Yani bu konuda sizin fikriniz sorulmayacak. Kayıtlı olmayan kişiler ise, sizi herhangi bir gruba eklemek için davetiye göndererek izninizi isteyecek. Son seçenek olan herkes seçeneğini seçtiğiniz taktirde ise, tüm WhatsApp kullanıcılarının sizi herhangi bir gruba eklemesine izin verilecek. WhatsApp, uzun süredir üzerinde çalıştığı bu özelliğini kullanıcılara sunmak için çeşitli testler yapıyordu. Kullanıcıların spam adı verilen gruplardan kurtuluşu olacak olan bu özellik bir gruptan 72 saat içerisinde sadece 1 davetiye alabilecekleri için davetiye spamı gibi bir durum olmayacak. Kullanıcılar bu özellikten kusursuz bir şekilde faydalanabilecekler. 

 


WhatsApp Business için iOS hamlesi!WhatsApp Business için iOS hamlesi!
WhatsApp'a Gelen Yeni Özellikler Dikkat Çekecek!WhatsApp'a Gelen Yeni Özellikler Dikkat Çekecek!
WhatsApp'tan yalan haberi engelleyecek yeni özellikWhatsApp'tan yalan haberi engelleyecek yeni özellik

PAYLAŞ