WhatsApp grup mesajlarının otomatik silinmesi özelliğini test ediyor - Haberler - indir.com

WhatsApp grup mesajlarının otomatik silinmesi özelliğini test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-30 14:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler sohbet uygulaması WhatsApp, geçtiğimiz ay içerisinde Android platformuna sunduğu yeni özellik şimdi de iOS platformuna geldi. WhatsApp'ın iOS beta sürümünde ortaya çıkan bu özellik, grup mesajlarının otomatik olarak silinmesini sağlayacak gibi gözüküyor. Milyonlarca kullanıcı sayısına sahip olan WhatsApp, son zamanlar büyük yenilikler ile beraber değişime gidiyor. Geliştirici şirketler neredeyse her gün yeni bir beta sürüm güncellemesi sunuyor ve bu güncellemeler ile beraber uygulamayı daha fonksiyonel bir hale getirmek amacıyla çalışmalar devam ediyor. 

Yaklaşık bir ay önce kullanıcılarla, WhatsApp uygulamasının Android platformu için geliştirilen beta sürümüne kazandırılan bir özellik hakkında bahsetmiştik. Söz konusu bu özellik, kullanıcıların çok da ilgisini çekmeyen gruplarından gelen mesajlardan, kolaylıkla kurtulabilmelerini sağlayacak. Çünkü söz konusu bu özellik grup mesajlarını otomatik olarak siliyor. Söz konusu bu dikkat çekici bu özellik, iOS platformunda da yerini alacak. 

WhatsApp düşük veri kullanımı özelliği ile internet paketlerini koruyacakWhatsApp düşük veri kullanımı özelliği ile internet paketlerini koruyacak

WhatsApp, grup mesajlarını otomatik olarak silecek

Sohbet uygulaması WhatsApp, kullanıcılar için son derece önemli bir özellik ile karşımıza çıkıyor. WhatsApp uygulamasında bulunan gruplar özelliği zaman zaman kullanıcıların canını sıkabiliyor. Aktif olmayan gruplarda yer alan mesajlar zaman zaman hafızanızın dolmasına neden olabilir. Bu sebeple aktif olunmayan grupların mesajlarının otomatik olarak silinmesi kullanıcıları sevindirecek bir durumdur. WhatsApp uygulamasının yeni özellikleri daha beta aşamasındayken duyurusu yapılan WABetalnfo tarafından açıklanan grup mesajları otomatik olarak silme özelliği, WhatsApp uygulamasının son iOS beta sürümünde ortaya çıktı. Fakat bu etkili özeliğin tüm kullanıcıların hizmetine ne zaman sunulacağı ise şu an için halen belirsizliğini koruyor. Yani şöyle ki iPhone kullanıcıları bu özellikten faydalanmak için biraz daha beklemek zorunda kalacaklar. 

Uygulamada yer alan grup mesajlarını otomatik olarak silebilen bu özellik, direk olarak grup ayarları içerisinde de yapılabiliyor. Uygulama kullanıcıları, bu özelliği aktif hale getirdiklerinde tüm gruplara ait olan mesajları silmiyorlar. Şöyle ki geliştirici ekip, bu özelliğin daha da işlevsel bir şekilde kullanılması için farklı zaman dilimleri sunuyor. Yani şöyle ki kullanıcılar, gruplarda yer alan mesajları birkaç farklı zaman dilimi içerisinde otomatik olarak silmeyi tercih edebilirler. Bu sayede pek de önemli olmayan grup mesajları uygulamadan otomatik olarak silinmiş olacak. 

 


iOS ve Android'e eski WhatsApp mesajlarına nasıl ulaşılır?iOS ve Android'e eski WhatsApp mesajlarına nasıl ulaşılır?
WhatsApp'ın iOS sürümüne 2 etkili özellik geliyorWhatsApp'ın iOS sürümüne 2 etkili özellik geliyor
Türkiye’deki WhatsApp kullanım oranı açıklandıTürkiye’deki WhatsApp kullanım oranı açıklandı

PAYLAŞ