WhatsApp Gold Nedir? - Haberler - indir.com

WhatsApp Gold Nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-04 13:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, günümüzde milyonlarca kişinin kullandığı oldukça işlevsel bir uygulamadır. İçerisinde gruplar kurabilir, mesajlaşabilir, resim ve video gibi bazı içerikleri kişilerinizle ve ya kurduğunuz grupla paylaşabilirsiniz. Fakat son dönemlerde ortaya çıkan WhatsApp sorunu, yurt dışındaki kullanıcılara bir mesaj gönderiyor. Mesajın kaynağını tam olarak bilemesek de içerisindeki bağlantılı muhtemelem virüslü. Bu gönderilen mesajda dünyaca ünlü popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ın yeni bir sürümünün olduğundan bahsediyor. Fakat açıklanan bilgilere göre bu mesajın içeriğindeki gibi bir sürüm bulunmuyor.

WhatsApp Gold Nedir?

Bu yeni sürümün çıktığına dair yayınlanan ve gönderilen mesaj kesinlikle bir aldatmacadır. WhatsApp Gold'un özel bir versiyon olduğuna ve çeşitli ek özellikler sunduğuna dair söylentiler yayarak kullanıcıların bu uygulamayı indirmeleri bekleniyor. Bazı mesajlarda ismi değiştirilerek WhatsApp Gold değil, WhatsApp Plus olarak tanımlanıyor. Fakat bilmeliyiz ki bu iki tanımda tamamen bir aldatmacadan ibarettir. Çünkü WhatsApp'ın böyle bir versiyonu bulunmamaktadır. Zaten ek özellik getirecek olsalardı kendi uygulamalarına güncelleme yoluyla özellikler getirirlerdi. Bu konuda sizi uyarmalıyız tüm bilgilerinizi çalabilirler. Böyle bir mesaj gelirse kesinlikle indirmeyin. Eğer indirirseniz şöyle sorunlarla karşılaşabilirsiniz:

  • Kişisel bilgileriniz çalınabilir.
  • Telefonunuza virüslü dosyalar bulaşabilir.
  • Çeşitli dosyalarınız çalınabilir.
  • Aşırı fazla mobil veri kullanımı görülebilir.

Böyle aldatmacalar konusunda kesinlikle dikkatli olun. Telefonunuza bu uygulamayı indirdiğinizde görünürde bir sorun oluşmasa da arka planda tüm bilgileriniz çalınıyor, telefonunuz sömürülüyor olabilir. Sizin kesinlikle onaylamayacağınız işlemler yapılıyor olabilir. Bu uygulamanın indirilmesi için çeşitli sahte özelliklerin olduğuna dair iddialar ortaya atılıyor. Örneğin çeşitli video arama özelliği, yeni emoji karakterleri, geliştirilmiş güvenlik özellikleri gibi birçok yalan iddia ortaya atılıyor. WhatsApp'ın orijinal sitesinde Gold sürümünden filan bahsedilmiyor. Eğer böyle bir özellik ve ya versiyon olsa zaten şarket kendi sitesinde yayınlardı.

Sizde böyle bir mesaj alırsanız kesinlikle içindeki bağlantıları kullanmayın. Ne olursa olsun içindeki bağlantıyı açıp indirmeyin ve ya sizden izin isterse herhangi bir izin vermeyin. Eğer böyle bir uygulama indirdiyseniz telefonunuzu hemen sıfırlayın. Böylece bu virüslü uygulamadan kurtulabilirsiniz. Fakat hiç indirmemenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü siz sıfırlayana kadar birçok bilginiz çalınabilir.





PAYLAŞ