WhatsApp gizlilik sözleşmesinde sorun olmadığını söyleyen Mark Zuckerberg Signal kullanmaya başladı! - Haberler - indir.com

WhatsApp gizlilik sözleşmesinde sorun olmadığını söyleyen Mark Zuckerberg Signal kullanmaya başladı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-07 09:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son birkaç aydır gizlilik sözleşmesiyle gündemde olan WahsApp’ın ana şirketi Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’ün Signal uygulamasını kullanmaya başladığı ortaya çıktı!

Geçtiğimiz günlerde kişisel verileri güvenlik uzmanı Dave Walker tarafından ele geçirilen Mark Zuckerberg hakkında son derece dikkat çekici bir bilgi ortaya çıktı. Konuyla ilgili Twitter'da açıklamalarda bulunan Walker, Zuckerberg'in kullanıcı gizliliğine odaklanan Signal’i kullandığını belirtti.

WhatsApp sesli mesajlar hızlandırılabilecekWhatsApp sesli mesajlar hızlandırılabilecek

Dünyanın en büyük sosyal medya şirketi olan Facebook son dört senedir sık sık kişisel veri ihlalleriyle gündeme geliyor. Skandallarla bir türlü gündemden düşmeyen şirket bugüne dek yarım milyardan fazla kullanıcısına ait kişisel verileri bilgisayar korsanlarına kaptırdı. Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen bir saldırı da Mark Zuckerberg’e ait olduğu iddia edilen bilgilerde ortaya çıkmıştı. Bugün ise konuyla ilgili son derece ironik bir gelişme yaşandı.

Yeni yılda WhatsApp hizmet sözleşmesi yenileniyor

Facebook'un çalınan verileri arasında tam isim, doğum tarihi, doğum yeri, adresler, cinsiyet ve telefon numaraları gibi önemli bilgiler yer alıyordu. Mark Zuckerberg'e ait olduğu söylenen bazı verilerde Dave Walker isimli bir güvenlik uzmanı tarafından ele geçirildi. Üstelik bu verileri doğrulamayı başaran Walker, Zuckerberg’ün WhatsApp'tan başka bir mesajlaşma uygulaması daha kullandığını ortaya çıkardı.

Topladığı bilgiler eşliğinde Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Walker, Zuckerberg’ün Signal uygulamasının aktif bir kullanıcısı olduğunu açıkladı. Konuya yönelik ekran görüntülerini de paylaşan Walker, Zuckerberg’ün un kişisel bilgilerinin kendi platformundan sızdırılmış oluşunu, "ironik" olarak nitelendirdi.

Bir başka ironi ise Zuckerberg’ün bugüne dek WhatsApp’ın kişisel verileri ihlal etmediği yönündeki kesin açıklamaları. Şubat ayında yeni gizlilik sözleşmesiyle kullanıcılardan tepki çekerek pek çok ülkede soruşturulmaya başlanan WhatsApp’ta kullanıcı verilerine dair herhangi bir değişiklik olmayacağını üzerine basa basa açıklayan Zuckerberg kendi şirketinin uygulaması yerine yüksek güvenliğiyle tanınan aktif mesajlaşma uygulaması Signal’i tercih ediyor.

 

 


WhatsApp Web'in heyecanla beklenen özelliği geliyorWhatsApp Web'in heyecanla beklenen özelliği geliyor
WhatsApp'a Android ve iOS arası sohbet aktarma gelebilirWhatsApp'a Android ve iOS arası sohbet aktarma gelebilir

PAYLAŞ