WhatsApp gizlilik sözleşmesi hakkında son gelişmeler - Haberler - indir.com

WhatsApp gizlilik sözleşmesi hakkında son gelişmeler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-10 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyaca ünlü sohbet uygulaması WhatsApp, gizlilik sözleşmesi için çok az zaman kaldı. Oldukça ses getiren WhatsApp gizlilik sözleşmesinin kabul edilmemesi halinde ne olacak?

Milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilen WhatsApp, gizlilik sözleşmesi süreci yakın zaman içerisinde başlıyor. 15 Mayıs günü yürürlükte yerini alacak olan WhatsApp uygulamasının gizlilik sözleşmesi, tüm kullanıcılar için merak edilen önemli konulardandır. WhatsApp gizlilik sözleşmesi ile ilgili son gelişmeler nedir? Sözleşmenin kuralları nelerdir? Sorularınıza cevap bulmak için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Birkaç öncesinde duyurusu yapılan WhatsApp gizlilik sözleşmesi kuralları, kullanıcılar tarafından yoğun eleştirilere maruz kaldı. İlk aşamada kullanıcılardan kısa bir süre içerisinde karar verilmesi istenen ardından ise tepkiler nedeniyle geri çekilen WhatsApp, yakın zamanda kuralları devreye sokacak. Uygulamanın gizlilik sözleşmesi için tarihi 15 Mayıs'a erteleyen şirket, bu sefer kararlı gözüküyor. 

WhatsApp sözleşmesini kabul etmeyenlerin hesaplarını kısıtlayacakWhatsApp sözleşmesini kabul etmeyenlerin hesaplarını kısıtlayacak

WhatsApp gizlilik sözleşmesi kuralları

WhatsApp, Ocak ayı içerisinde duyurusunu yaptığı sözleşme kuralları ile çatı şirketi Facebook ile veri paylaşımı yapacağının bilgisini verdi. Kullanıcıların verilerini altyapı ve dağıtım sistemlerinin daha iyi hale getirilmesi, hizmetlerden nasıl faydalanılacağının tespiti, kullanıcı deneyimlerini iyileştirmek, Facebook-WhatsApp arasındaki entegrasyonun artırılması, Facebook'un daha güvenli ve emniyetli olması adına Facebook ile paylaşacağını dile getiren WhatsApp, tepkilerin odağı oldu. Kullanıcılar tarafından gösterilen tepkiler üzerine açıklamada bulunan WhatsApp, bu işlemde kullanıcıların bilgilerinin gizliliğinin korunacağının bilgisi verdi. 

WhatsApp gizlilik sözleşmesini kabul etmeme halinde ne olur?

Uygulamaya gelen tepkiler üzerine yine de kararından geri dönmeyen WhatsApp, 15 Mayıs günü sözleşmeyi onaylayacağının bilgisini verecek. İlk olarak akıllara ise şu soru geliyor. WhatsApp gizlilik sözleşmesini kabul etmeme halinde ne olur?

WhatsApp, 15 Mayıs tarihinin ardından kullanıcılarına net bir tavırla yaklaşacak. İlk adımda ise gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen kullanıcılar birkaç hafta daha WhatsApp uygulamasını kullanabilecekler. Elbette ki WhatsApp uygulamasının kullanmış olduğu bu gizlilik sözleşmesi tekrar kullanıcılara sunulacak. Yani ekranınızda gizlilik sözleşmesinin kabul edilmesi talep edilecek. Ardından gizlilik sözleşmesini kabul etmediğiniz durumda, WhatsApp sınırlı moda geçecek. Sınırlı moda geçen kullanıcılar sohbet listelerine erişim sağlayamayacak. Fakat geri bildirimleri, sesli ve görüntülü aramaları alabilecekler. Mesaj veya aramalara da cevap verilebilecek. Bu adımın ardından birkaç hafta geçmesinin ardından ise artık kullanıcılar herhangi bir bildirim ve çağrı almayacaklar. Yani WhatsApp kullanımınız tamamen sona erecek. WhatsApp ve kullanıcılar arasındaki bağlantının ne zaman kesileceği ise henüz bilinmiyor. WhatsApp artık o için işe yaramaz bir uygulama olacak. Elbette ki bu sürecin sonuna kadar WhatsApp size gizlilik politikasını kabul etmeniz için olanak sağlıyor. 

WhatsApp hesabı silinir mi?

WhatsApp, gelen gizlilik sözleşmesi ile kullanıcılara esasında sözleşmeye onay vermelerini talep ediyor. Fakat size kabul etmeme tercihi de sunuluyor. Sözleşmeye onay vermeyen kullanıcıların aklında ise "Hesabım silinecek mi?" sorusu gelir. WhatsApp bu kısımda ise net bir şekilde tavrını gösterdi. WhatsApp hesapları tamamen silinmeyecek. Yani daha sonrasında WhatsApp gizlilik sözleşmesini kabul etmek isterseniz tekrar hesabınıza erişim sağlayabilirsiniz. WhatsApp gizlilik sözleşmesi hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 15 Mayıs gününden sonra uygulama ile ilgili daha net kararlar ortaya çıkabilir. 

 


WhatsApp ile Facebook Messenger birleşiyor!WhatsApp ile Facebook Messenger birleşiyor!
Pembe WhatsApp kullanıcıları dikkat!Pembe WhatsApp kullanıcıları dikkat!
WhatsApp numara kaydetmeden mesaj nasıl gönderilir?WhatsApp numara kaydetmeden mesaj nasıl gönderilir?

PAYLAŞ