WhatsApp geri adım attı, gizlilik sözleşmesi ertelendi - Haberler - indir.com

WhatsApp geri adım attı, gizlilik sözleşmesi ertelendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-16 13:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Sosyal Medya

Son zamanların gündemden düşmeyen ismi WhatsApp, son günler içerisinde gelen yoğun tepkiler karşısında geri adım attı. Bu geri adım karşısında WhatsApp bu gizlilik sözleşmesini erteledi. Bu süreç içerisinde firma yanlış anlaşılan konuları iyi bir şekilde aydınlatmayı planlıyor. 

WhatsApp'ın adeta gündeme bomba gibi düşen yeni gizlilik sözleşmesi bildiği üzere 8 Şubat tarihinde aktif olacaktır. Kullanıcı verilerini Facebook ile zorunlu olarak paylaşmayı sağlayan bu sözleşmede geri adım atıldı. 

Microsoft kullanıcılarına WhatsApp yerine Skype öneriyorMicrosoft kullanıcılarına WhatsApp yerine Skype öneriyor

Gizlilik sözleşmesiyle ilgili geri adım

Ülkemizde de soruşturma ile ilgili konular konuşulmaya başlanan WhatsApp, gizlilik sözleşmesi büyük tepkilere sebep oldu ve uygulamanın büyük bir kullanıcı kaybetmesi ile sonuçlandı. Bu durum karşısında rakip platformların hızlı bir şekilde büyüme sağladığını gören WhatsApp, geri adım attı ve bu gizlilik sözleşmesi ile ilgili yeni bir karar verdi. 

Kullanım sırasında iletişimin izlenmediğini, sohbet verilerinin toplanmadığını ve uçtan uca şifrelendiğini de dile getiren WhatsApp, konu kişisel verilerin paylaşımına geldiğinde ise sessiz kalıyordu. Bugün içerisinde yapılan konu ile ilgili olan açıklama ile gizlilik sözleşmesi ertelendi. WhatsApp gizlilik konusunda hassas olduğunu yeterince anlatamadığı ve bunu anlatabilmek için de gizlilik sözleşmesini 15 Mayıs tarihine ertelediğinin bilgisini verdi. Bu süreç içerisinde yanlış anlaşılmaları gidermek ve işletmelere de yeni güncellemenin detaylarını ayrıntıları ile anlatmak istediklerini belirtti. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor. 

 


WhatsApp, BTK tarafından yasaklanma ile karşı karşıya geldiWhatsApp, BTK tarafından yasaklanma ile karşı karşıya geldi
WhatsApp kullanıcılarının endişelerine madde madde cevap verdiWhatsApp kullanıcılarının endişelerine madde madde cevap verdi
WhatsApp için sonra oku özelliği yoldaWhatsApp için sonra oku özelliği yolda

PAYLAŞ