WhatsApp 'Evde Hep Birlikte' çıkartmalarını yayınladı - Haberler - indir.com

WhatsApp 'Evde Hep Birlikte' çıkartmalarını yayınladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-22 19:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Koronavirüs döneminde Dünya Sağlık Örgütü ile iş birliği yapan WhatsApp evde kalmanın önemine dikkat çeken "Evde Hep Birlikte" isimli çıkartma setini yayınladı.

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, panemi döneminde kullanıcılarının evde kalmalarını sağlamak adına yeni bir adım attı.  Evde Hep Birlikte" adlı bir çıkartma seti oluşturan şirket bu sayede kullanıcılarına evde kalmanın önemini hatırlatmayı amaçlıyor.

WhatsApp'ta görüntülü grup konuşmaları daha kolay hale gelecekWhatsApp'ta görüntülü grup konuşmaları daha kolay hale gelecek

WhatsApp Dünya Sağlık Örgütü ile iş birliği yaptı

Çıkartmalar için Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile birlikte çalıştığını açıklayan WhatsApp’ın gün itibariyle yayınlanan yeni çıkartma setinde el yıkama, evden çalışma ve diğer sosyal mesafe kavramlar konu alınmış. Pandemiyle mücadele veren ülkelerde yayınlanacak olan “Evde Hep Birlikte” çıkartmaları Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Portekizce, Rusça, İspanyolca, Arapça, Endonezyaca dil seçeneklerine sahip.

WhatsApp sahte haberlerle savaşmak için önemli bir adım atıyor

Konuyla ilgili bir blog yazısı yayımlayan WhatsApp, "İnsanların COVID-19 salgını ve ötesinde bağlantıda kalmasına yardımcı olacak 'Evde Hep Birlikte' çıkartma paketi için Dünya Sağlık Örgütü ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Çıkartmalar komik, eğitici ve evrensel olarak dil, yaş ve diğer engelleri aşabilir." Açıklamasını yaptı.

Hatırlarsanız Facebook daha önce de Instagram ve Facebook için kullanıcılar için evde kalmanın önemine dikkat çeken çıkartmalar ve reaksiyon emojileri yayınlamış ve WhatsApp'ta koronavirüs salgını hakkında yayılan yanlış bilgilerin önüne geçebilmek adına bazı önemli önlemler almıştı. Son haftalarda yayınladığı yeni güncellemeyle WhatsApp mesajlarına daha sıkı kontroller getiren şirket kullanıcılarının sağlık bilgilerini ve sahte haberler paylaşmalarını önleyen mesajlaşma botları oluşturmak adına ciddi bir çaba sarf etmişti. Son olarak yeni çıkartmalarla karşımıza çıkan anlık mesajlaşma devinin pandemi dönemine en çok destek veren uygulamalar arasında olduğunu söylemek de yanlış bir çıkarım olmaz.


WhatsApp grupları takip edeceği iddiaları hakkında açıklama yaptıWhatsApp grupları takip edeceği iddiaları hakkında açıklama yaptı
WhatsApp'ın iOS beta sürümü güncellendiWhatsApp'ın iOS beta sürümü güncellendi

PAYLAŞ