WhatsApp eski iOS kullanıcılarını üzecek - Haberler - indir.com

WhatsApp eski iOS kullanıcılarını üzecek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-25 18:04:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Apple’ın merakla beklenen arayüz yazılımı iOS 13 yayınlandı. Kullanıcıların birer birer geçmeye başladığı yeni sürümü, sevmeyen ya da cihazı desteklemediği için indiremeyen kullanıcıların da sayısı epey fazla. Özellikle iOS 13’ün hatalarının ortaya çıkmasıyla henüz yeni sürümü indirmemiş olan kullanıcılar büyük bir kararsızlık yaşarken, iOS 13’le ilgili iPhone kullanıcılarını üzecek bir detay ortaya çıktı.

Yeni sürümün yayınlanmasıyla birlikte, artık eski sürüme destek veren uygulamalarda azalmaya başladı. Bunlardan biri ise dünyanın anlık mesajlaşma devi olan Whatsapp olarak karşımıza çıkıyor. Görünüşe göre eski iPhone kullanıcıları Whatsapp’a veda etme tehlikesiyle karşı karşıya.

WhatsApp, oldukça can sıkan bir güvenlik açığıyla gündemdeWhatsApp, oldukça can sıkan bir güvenlik açığıyla gündemde

Eski iPhone kullanıcıları Whatsapp kullanamayacak

Uzun bir süre önce Facebook tarafından aileye dahil edilen Whatsapp, günümüzde kullanıcıların en çok tercih ettiği anlık mesajlaşma uygulaması olarak, milyonlarca kullanıcıya sahip. Kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalan uygulama, yeni güncellemelerle her kullanıcıya hitap edebilmek için de elinden geleni yapıyor. Ancak diğer yandan öğrenilene göre Whatsapp eski sürümlerle iletişim desteğini kesmeye de devam ediyor. Öğrenilen son bilgilere göre Whatsapp’ın destek vermeyi keseceği yeni işletim sistemleri iOS 8 ve Windows Phone olacak. Windows Phone kullanıcı sayısı günümüzde hayli azaldığı için bunun kullanıcılar açısından büyük bir sorun olacağını düşünmesekte, hali hazırda iOS 8 kullanan pek çok kullanıcı olduğu bir gerçek.

Samsung Galaxy S10 WhatsApp çökmesi sorunu ve çözümü

Hatırlarsanız Whatsapp, geçtiğimiz senelerde iOS 8’den önceki sürümleri desteklemeyi tek tek bırakmıştı. Bunun yanı sıra Andorid’in ilk sürümlerini de artık desteklemeyen Whatsapp, görünüşe göre gün geçtikçe kullanıcılara pek seçenek bırakmıyor. Öncesinde de büyük tepkiler çeken Whatsapp, yeni aldığı Windows Phone ve iOS8 desteğini kesme kararı nedeniyle de eleştirilere maruz kalacak gibi duruyor.

Bazı iPhone kullanıcıları yeni yazılım sürümlerini sevmediğinden hala eski sürümü kullanmayı tercih ediyor, bazı kullanıcılar ise eski iPhone modellerini kullandıkları ve cihazları yeni güncellemeleri desteklemediği için hala iOS 8’i kullanmaya devam ediyor. Ancak iki durumda da eski yazılım sürümünü kullanan bir hayli kullanıcı olduğundan Whatsapp’ın yeni aldığı karar iPhone kullanıcılarının canını sıkacak gibi duruyor.

Whatsapp için geri sayım başladı!

WhatsaApp, Android 2.3.7 Sürümüne 2020 Yılına Kadar Destek Verecek

Aldığı kararı dün açıklayan Whatsapp, iOS 8 için geri sayım sayacını da başlattı. Kullanıcılara bunun için oldukça kısa bir süre tanıyan uygulama, Windows Phone ve iOS 8 ile olan ilişkisini 2020’nin Şubat ayında keseceğini de açıkladı. Bu doğrultuda hala Whatsapp kullanmak isteyen kullanıcıların Şubat ayına kadar zamanı olduklarını söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra Whatsapp Windows Phone ile ilişkisini beklenenden daha yakın bir zamanda keserek son günün 31 Aralık olduğunu açıkladı. Bu durumda özellikle iPhone kullanıcılarının önünde iki seçenek bulunuyor. Eğer cihazları destekliyorsa iPhone kullanıcıları telefonlarını güncellemek zorunda kalacak ancak cihazları desteklemiyorsa Whatsapp kullanmak için yeni bir telefon satın almak zorundalar… Diğer bir seçenek ise kullanıcıların uygulamayı kullanmayı bırakmaları. Şuanda iOS 8 yazılımını kullanan milyarlarca kullanıcı olduğunu düşünürsek, kullanıcıların Whatsapp kullanmayı bırakmayı tercih etmesi uygulamaya hayli kullanıcı kaybına patlayacaktır.


Rakipleri dalga geçmişti! WhatsApp dosya transfer limiti artırıldı!Rakipleri dalga geçmişti! WhatsApp dosya transfer limiti artırıldı!
Güncellenen WhatsApp uygulamalarına gelen yeni özelliklerGüncellenen WhatsApp uygulamalarına gelen yeni özellikler

PAYLAŞ