Whatsapp, eleştirilerin ortasında gizlilik politikasının bireysel sohbetleri etkilemeyeceğini savunuyor - Haberler - indir.com

Whatsapp, eleştirilerin ortasında gizlilik politikasının bireysel sohbetleri etkilemeyeceğini savunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-13 09:01:02
Editör : Ayça Aleyna Dinler
Kategori : Teknoloji

Salı günü WhatsApp, son Gizlilik Politikası güncellemesi hakkında açıklama yaptı ve en son değişikliğin arkadaşlarınıza ve ailenize gönderilen mesajların gizliliğini hiçbir şekilde etkilemediğini belirtti. Anlık mesajlaşma platformu, "söylentileri ele almak" istediğini ve "özel mesajlarınızı uçtan uca şifreleme ile korumaya devam edeceğini" yinelediğini söyledi. Özel mesajlarınızı göremediğini veya çağrılarınızı duymadığını söyledi. Ayrıca, ana şirketi Facebook'un kullanıcılarının mesajlarını veya çağrılarını da okuyamayacağını vurguladı. Yeni gelişme, geçen hafta gerçekleşen ve 8 Şubat'tan itibaren geçerli olacak olan gizlilik politikası güncellemesi nedeniyle whatsapp'a karşı halkın eleştirisinin ortasında geliyor.

WhatsApp, özel mesajları okumadığını vurgulamak için sitesinde bir SSS sayfası yayınladı.

Gizlilik Politikası güncellemesiyle ilgili kullanıcı endişelerini ele alan WhatsApp, sitesinde uygulamadaki özel iletişimi vurgulayan yeni bir SSS sayfası yayınladı.

WhatsApp launches digital payments in Brazil!WhatsApp launches digital payments in Brazil!

“Ne WhatsApp ne de Facebook mesajlarınızı okuyabilir veya whatsapp'taki arkadaşlarınız, aileniz ve iş arkadaşlarınızla çağrılarınızı duyabilir. Ne paylaşırsanız paylaşın, aranızda kalır " dedi. Bir iş parçacığında, " Gizlilik Politikası güncellememiz arkadaşlarınızla veya ailenizle mesajlarınızın gizliliğini etkilemez."

WhatsApp ayrıca Kullanıcı mesajlarının günlüklerini tutmadığını da belirtti. ” Geleneksel olarak mobil operatörler ve operatörler bu bilgileri saklarken, bu kayıtları iki milyar kullanıcı için tutmanın hem gizlilik hem de güvenlik riski olacağına inanıyoruz ve bunu yapmıyoruz " dedi.

Konum paylaşımı bölümünde WhatsApp, yeni oluşturulan SSS sayfasında, kullanıcıların paylaşılan konumunu göremediğini ve Facebook'un da göremediğini belirtti. Platform, bir kişi kendi uygulamasında bir konum paylaştığında, uçtan uca şifrelendiğini, yani paylaşıldığı kişiler dışında hiç kimse tarafından görülemeyeceğini vurguladı.

Ancak, Whatsapp'ın kullanıcı cihazlarının kesin konum bilgilerini topladığını ve kullandığını not etmek önemlidir. "Konumla ilgili özelliklerimizi kullanmasanız bile, genel konumunuzu (örneğin şehir ve ülke) tahmin etmek için IP adreslerini ve telefon numarası alan kodları gibi diğer bilgileri kullanıyoruz. Konum bilgilerinizi teşhis ve sorun giderme amacıyla da kullanıyoruz,” diyor güncellenmiş Gizlilik Politikası.

SSS sayfası ayrıca Whatsapp'ın Facebook ile kişileri paylaşmadığını da belirtti. ” Bize izin verdiğinizde, mesajlaşmayı hızlı ve güvenilir hale getirmek için yalnızca Adres defterinizdeki telefon numaralarına erişiyoruz ve kişi listelerinizi Facebook'un sunduğu diğer uygulamalarla paylaşmıyoruz " dedi.

Benzer şekilde, whatsapp, platformdaki grup sohbetlerinin özel ve uçtan uca şifreli kaldığını söyledi. “Mesaj göndermek ve hizmetimizi spam ve kötüye kullanımdan korumak için Grup üyeliğini kullanıyoruz. Bu verileri reklam amacıyla Facebook ile paylaşmıyoruz” dedi.

Gizlilik tartışmalarına yol açan veri paylaşımı açısından, Facebook'a ait platform, güncellemenin whatsapp'taki mesajlaşma işletmeleriyle ilgili değişiklikleri içerdiğini söyledi.

“Bazı büyük işletmelerin iletişimlerini yönetmek için barındırma hizmetlerini kullanmaları gerekiyor. Bu yüzden işletmelere, whatsapp sohbetlerini müşterileri ile yönetmek, soruları yanıtlamak ve satın alma makbuzları gibi yararlı bilgiler göndermek için Facebook'tan güvenli barındırma hizmetlerini kullanma seçeneği sunuyoruz” dedi.

Ayrıca, işletmelerin mallarını ve hizmetlerini whatsapp'tan satmalarına izin verebilecek ve kişiselleştirme gerektirebilecek yeni ticaret özelliklerinin ortaya çıkmasından da bahsetti. Bunun için, kullanıcıların alışveriş faaliyetleri deneyimi kişiselleştirmek için kullanılabilir. Ancak WhatsApp, bu özelliklerin isteğe bağlı olduğunu belirtti.

Gizlilik politikasındaki güncellemeler, telegram ve Signal da dahil olmak üzere rekabetçi platformların bir miktar başarı elde etmesine yardımcı oldu. Ancak WhatsApp, değişikliklerin işletme hesaplarına yönelik olduğunu vurguladı.



PAYLAŞ