WhatsApp Durumları Diğer Uygulamalarla Birleşiyor - Haberler - indir.com

WhatsApp Durumları Diğer Uygulamalarla Birleşiyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-27 16:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp, kullanıcıları için geliştirdiği yeni bir özelliğin beta sürümünü test ediyor.

Whatsapp’a durumları başka uygulamalarla da paylaşmayı sağlayacak yeni bir güncelleme geliyor. Yeni özelliği test edilen özelliği için Whatsapp kullanıcılara, durum çubuklarının altına yeni bir paylaşım seçeneği sunulmaya başlandı. Whatsapp durumları artık direkt Facebook, Instragram, Gmail veya Google Fotoğraflar uygulamalarında paylaşılabilecek. 

Apple, Google, WhatsApp Gibi Şirketler Sohbetleri Gizli Tutmak İçin SavaşıyorApple, Google, WhatsApp Gibi Şirketler Sohbetleri Gizli Tutmak İçin Savaşıyor

Whatsapp durum özelliği Instagram Hikayeleri’ne benzer bir özellik. Kullanıcılar 24 saat içerisinde kaybolacak durumlarını, fotoğraf video ya da yazılı metin şeklinde artık hikaye gibi paylaşabiliyorlardı. 

Whatsapp ve Facebook Veri Paylaşımı Yapıyor Mu? 

Facebook sizin hakkınızda neler biliyor?

Facebook’a ait olan Whatsapp uygulamasında, durumları Facebook’ta paylaşmayı sağlayacak olan doğrudan paylaşım özelliği bulunsa da, uygulamalar iki servis arasında hesap bağlama durumunun söz konusu bir durum olmadığını dile getirdi. Uygulamaların bu özellik için iOS ve Android API’sinden yararlandığını açıklayan şirket bu şekilde, verilerin uygulamalar arasında paylaşıldığını da gün yüzüne çıkarmış oldu. 

Aynı şekilde yine Facebook’un sahibi olduğu Instagram uygulamasında bir paylaşım ya da veri paylaşımı yapsanız da, Whatsapp her iki paylaşımında Facebook sistemleri için farklı işlemler olduğunu ve birbirleriyle bağlanmayacağının altını çiziyor. Bunun yanı sıra Whatsapp durumunun farklı bir sistemle otomatik paylaşma seçeneği de bulunmuyor. Whatsapp bu özelliğin kullanıcıya açık bırakıldığını ve her seferinde kullanıcı onayı ile gerçekleştirilebilecek bir işlem olduğunu belirtti. 

Facebook'u bırakmak için Whatsapp ve Instagramı da silmelisiniz!

Whatsapp 2014 senesinde Facebook’la veri paylaşımı yapmayacağını belirten bir açıklama yapmıştı. Bu nedenle dünyanın en çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp’ın bu konuda çok dikkatli davranması ve Facebook’la veri paylaşımı yapmıyormuş gibi açıklamalar yapması kullanıcıları şaşırtmadı. 2016 senesinde Whatsapp, Facebook’la veri paylaşımı yapacağını söylediğinde bu duruma Alman ve Fransız yetkililerinden tepki gelmiş ve Whatsapp’a 122 milyon dolar ceza kesilmişti. 

Whatsapp Durum Paylaşım Özelliği Karmaşa Yaratacak Mı? 

WhatsApp'ın Facebook ile Telefon Numaranızı Paylaşmasını Nasıl Engelleyebilirsiniz?

Whatsapp’ın kullanıcılarına yeni sunacağı bu özelliğin şimdilik Facebook’la ilgili yeni bir skandalı gündeme getirmesi beklenmese de, Facebook’un sahip olduğu üç uygulamanın, teknik bir omurgaya bağlı olması fazla dikkat çekmesine neden olabilir. 

2017 senesinde kullanıcılar tarafından aktif bir şekilde kullanılan Whatsapp durum özelliği, yakın zamanda Whatsapp tarafından reklam göstermek içinde kullanılacak. Buda Whatsapp uygulamasının kendi için bir ilke imza atmasının yanı sıra, yakın zamanda reklam veren şirketlerin gözdesi haline gelebileceğinin bir göstergesi olabilir. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


WhatsApp'ı Kötü Amaçla Kullananlara Kötü HaberWhatsApp'ı Kötü Amaçla Kullananlara Kötü Haber
WhatsApp Yanlış Kişiye Fotoğraf Göndermeyi ÖnleyecekWhatsApp Yanlış Kişiye Fotoğraf Göndermeyi Önleyecek

PAYLAŞ