WhatsApp Durum Özelliği Nasıl Kullanılır? - Haberler - indir.com

WhatsApp Durum Özelliği Nasıl Kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-22 17:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

WhatsApp yeni bir güncelleme ile WhatsApp Status özelliğini devreye sokmuştu. Bizimde haberini gün içerisinde yaptığımız yeni güncelleme ile beraber WhatsApp Durum özelliği kullanıcılara dağıtılmaya başlandı. WhatsApp Durum özelliği tıpkı Snapchat yada Instagram'ın hikaye özelliği gibi video, GİF yada resim paylaşımına olanak sağlıyor. Bu paylaşımlar 24 saat sonra otomatik olarak kayboluyor. Bu durum paylaşımını rehberinizde ekli olan kişiler görebiliyor ve herhangi bir rehber arkadaşınızın Durum paylaşımını görmek için Status / Durum sekmesi adı altında o duruma tıklamanız görmeniz için yeterli oluyor. Ayrıca görüntülediğiniz Durum'a alt bölümden Cevapla seçeneğini seçerek o duruma yanıt'da oluşturabiliyorsunuz.

Bu rehber içeriğimizde ise sizlere WhatsApp'a gelen bu yeni özellik olan WhatsApp Durum'un nasıl kullanılacağına ve detaylarına bakacağız.

WhatsApp Durum Özelliği Nasıl Kullanılır ?

İlk olarak sizde bir Durum güncellemesi oluşturmak istiyorsanız, Durum ekranınıza gidin ve Durum simgesine dokunarak burada dilerseniz anlık olarak fotoğraf  veya video çekebilir dilersenizde, cihaz galerinizde bulunan video yada fotoğrafı seçerek durum paylaşımınızı yapabilirsiniz. Bu durum güncelleme paylaşımı esnasında dilerseniz paylaşımınıza başlık, metin yada emoji gibi çeşitli çizimler yaparak özelleştirmeler ekleme imkanınız bulunuyor. Halihazırda Instagram'ın hikaye özelliğini kullananlara bu özellik yabancı gelmeyecektir diye düşünüyorum.

Gizlilik Ekranı

WhatsApp durum paylaşımınızı rehberinizde ekli olan tüm arkadaşlarınızın görebildiği gibi yapacağınız gizlilik ayarları sonrasında rehberinizdeki seçili kişilere bu paylaşımı görmelerini sağlayabilirsiniz. Gizlilik ayarlarında herhangi bir değişiklik yapmasanız ise paylaştığınız durum tüm kişi listeniz tarafından gözükecektir.

Gizlilik ayarı için Durum ekranınıza ulaşın ve Menü > Durum gizlilik ayarları seçeneğine ulaşın. Buradan durum paylaşımlarınızın kimler tarafından görülebileceğini kişiler olarak seçebilirsiniz.

Bu gizlilik ayarı değişikliği öncesinde paylaştığınız bir durumda bu değişiklik geçerli olmayacaktır. Diğer yandan okundu bilgisi seçeneğini devre dışı bırakmanız halinde hangi kişilerin bu durumları gördüğünü göremeyeceksiniz. Ayrıca WhatsApp durum paylaşımınız 24 saat sonra kaybolacağı gibi bu paylaşımları manuel olarak elinizle silmenizde mümkün bir durum. Durum ekranını açın ve buradan Durumum bölümündeki köşede bulunan üç nokta seçeneğine basılı tutun ve çöp kutusu simgesine dokunarak durumu silerek hiç kimse tarafından görünmemesini sağlayabilirsiniz.

Son olarak Durum paylaşan bir arkadaşınızın durumunu listenin sonunda görmek isteyebilirsiniz. Durum ekranına ulaşarak bıradan listenin sonunda yer almasını istediğiniz kişileri basılı tutarak Sona al diyebilirsiniz. Tam tersi olarak öncelik olarak görmek istediğiniz kişileride yine bu ekrandan seçmeniz mümkün olacaktır.





PAYLAŞ