WhatsApp çoklu cihaz özelliğine kavuşuyor - Haberler - indir.com

WhatsApp çoklu cihaz özelliğine kavuşuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-04 13:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bugün gündeme gelen iddialara göre Mark Zuckerberg ve WhatsApp CEO'su Will Cathcart arasında bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede WhatsApp'ın bazı yeni özellikleri hakkında konuşuldu.

Tartışmalara rağmen dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Bugün WABetaInfo tarafından aktarılan bilgilere göre Mark Zuckerberg ve WhatsApp CEO'su Will Cathcart arasında yeni özelliklere dair bir toplantı yapıldı. Bu görüşmenin detaylarına ulaşan ekip uygulamaya yakın zamanda gelecek özellikleri bizzat Zuckerberg ve Cathcart'a onaylatmayı başardığını söylüyor.

Instagram WhatsApp üzerinden 2FA kodları gönderecekInstagram WhatsApp üzerinden 2FA kodları gönderecek

Hatırlarsanız daha önce WhatsApp’ın yeni bir "çoklu cihaz" özelliği kazanacağını sizlerle paylaşmıştık. Bu özellik WhatsApp hesabınızın aynı anda birden çok cihazda bağımsız olarak kullanılabilmesine imkan tanıyacaktı. Geliştirici ekip bir süredir bu özellik üzerinde çalışsa da uzun bir süredir yeni açıklama gelmemişti ki bu sessizlik bugün bozuldu. Mark Zuckerberg, merakla beklenen bu özelliğin yakında kullanıma sunulacağını söylüyor. Özelliğin neden geciktiği hakkında da açıklama yapan Zuckerberg hesaptaki verileri tümüyle senkronize etmenin kolay bir işlem olmadığını ve bu noktada yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle özellikten emin olana kadar beklediklerini açıkladı.

WhatsApp'da büyük açık, hesabınız kapanabilir

Mark Zuckerberg’un yanı sıra WhatsApp CEO'su Will Cathcart da çoklu cihaz desteği hakkında açıklamalar yaptı. Will Cathcart, çoklu cihaz özelliğinin en fazla 2 ay içinde WhatsApp'ın genel beta kullanıcılarının kullanımına açılacağını söyledi. 2 ay kullanıcılar için hala uzun gibi gelse de WhatsApp CEO'sunun uzun bir sessizlik ardından özellik hakkında açıklama yaptığını da unutmamak gerek.

Kaybolan mesajlar gelişecek

Bunun yanı sıra uygulamanın geçmiş beta sürümlerinde bulunan özelliklerden biri de gönderilen bir fotoğraf veya bir videonun cihazlarda sadece bir kez görüntülenebilecek olmasıyla ilgiliydi. WABetaInfo yetkililerinin bu özellik hakkındaki sorusuna karşılık Mark Zuckerberg'den iyi bir haberler geldiği aktarılıyor. Zuckerberg'e göre bu özellik bazı kullanıcılar için oldukça önemli ve bu özellik kısa bir süre içinde iOS ve Android için eş zamanlı olarak yayımlanacak.

Ayrıca Zuckerberg, uygulamaya gelecek yeni özelliklerle ilgili yaptığı açıklamasında kaybolan mesajlar özelliğinin geliştirilmiş halinin de yayımlanacağının altını çizdi. Zuckernerg’in sözlerine göre yeni sayılabilecek bir özellik olan kaybolan mesajlar, yeni sohbetler için otomatik olarak etkinleştirilebilecek. Tüm konu başlıklarına baktığımızda Mark Zuckerberg de Will Cathcart da bilmediğimiz bir özellikten bahsetmemiş olsalar da en azından beklenen özelliklerin unutulmadığının teyit edilmiş olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra merakla beklenen bazı özelliklerinde ne zaman yayımlanacağına dair soru işaretleri de ortadan kalktı.


WhatsApp mesajlara erişmeleri sebebiyle Hindistan'a dava açtıWhatsApp mesajlara erişmeleri sebebiyle Hindistan'a dava açtı
WhatsApp bilgisayar bildirimleri neden çalışmıyor?WhatsApp bilgisayar bildirimleri neden çalışmıyor?

PAYLAŞ