WhatsApp çoklu cihaz özelliği görüntülendi - Haberler - indir.com

WhatsApp çoklu cihaz özelliği görüntülendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-21 11:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

WhatsApp’a yönelik geliştirilen çoklu cihaz özelliği için şirket açıklama yapmamış olsa da yeni detaylar geldi.

WhatsApp için kısa bir süre içerisinde çoklu cihaz adı ile yeni bir özellik kullanıma sunulacak. Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan ve çoklu cihaz özelliği üzerinde çalışmalar yaptığını belirten WhatsApp, tüm bu açıklamalara rağmen özellik ile ilgili herhangi bir detay paylaşmamıştı. Konu ile ilgili gelen son bilgilerde ise çoklu cihaz özelliğinin nasıl çalışacağını gösteren yeni ekran görüntüleri ve bilgiler paylaşıldı.

WhatsApp arayüzü yenileniyor!WhatsApp arayüzü yenileniyor!

WhatsApp kullanıcı kaybetmek istemiyor

Özellikle yeni gizlilik şartlarının kabul edilip edilmemesi ile tüm dünyada ciddi bir tartışma konusu olan WhatsApp, hızlandırdığı yenilikleri ile birlikte uygulamaya kullanıcıları geri çekmeye çalışıyor. Bu bakımdan arka arkaya duyurulan yeni özellikler, WhatsApp'ın gündemde kalmasını sağladığı gibi aynı zamanda özellikleri kullanmak isteyen kullanıcılar için de yeni bir şans olarak değerlendiriliyor. 

WhatsApp çoklu cihaz özelliği nasıl çalışacak? 

WhatsApp çoklu cihaz özelliği ile ilgili paylaşılan son ekran görüntülerinde, kullanıcıların birden fazla cihazda WhatsApp oturumu açabileceği görülüyor. Şu anda kullanıcıların aynı anda tek cihazda sadece bir WhatsApp hesabı açması mümkün olurken, geliştirilecek yeni sistem ile birlikte bu konuda ciddi bir iyileşme yapılacak. Bu doğrultuda kullanıcılar en güncel WhatsApp uygulamasını yükledikten sonra farklı cihazlarda aynı numara üzerinden 4 cihazda WhatsApp oturumu açılabilecek. Özellikle birden fazla telefon kullanan kullanıcılar için ciddi bir avantaj sağlayacak olan yenilik, geçmiş sohbetlerin de taşınmasını desteklediğinden dolayı herhangi bir veri kaybı yaşatmayacak. Android ve iOS gibi farklı işletim sistemlerinde eşzamanlı olarak desteklenecek çoklu cihaz özelliği, sesli ve görüntülü arama desteğine de sahip. Böylece kullanıcılar sadece metin mesajı üzerinden görüşme yapmak zorunda değil. İstenilen tüm WhatsApp hesapları üzerinden kolay bir şekilde görüşme yapabilmek mümkün olacak.

Yeni güncelleme dağıtılmaya başlandı

WhatsApp tarafından sessiz bir şekilde sürdürülen bu çalışmalar, şu anda Beta kullanıcılarına dağıtılmaya başlanmış durumda. İlk sürümü ile testlere tabi tutulan WhatsApp çoklu cihaz özelliği, yapılacak bir dizi test ve geliştirmenin ardından stabil olarak WhatsApp uygulamasına eklenecek.  Bu sürecin ne kadar uzayacağına dair ise herhangi bir bilgi paylaşılmamış durumda. Konuyla ilgili yapılan paylaşım ise şöyle;





PAYLAŞ