WhatsApp çoklu cihaz desteği çalışmalarında sona geldi! - Haberler - indir.com

WhatsApp çoklu cihaz desteği çalışmalarında sona geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-21 14:15:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler mesajlaşma servisi WhatsApp’ın tek bir WhatsApp hesabını dört farklı cihazda kullanmayı mümkün kılacak olan özelliğinden yeni ekran görüntüleri ortaya çıktı. Ekran görüntülerine göre WhatsApp’ın sohbet geçmişini sunuculardaki yedeklerden değil telefonun kendisinden alacağını gösteriyor. WhatsApp, bir süredir çoklu cihaz özelliği üzerinde çalışıyordu. Kullanıcıların uzun zamandır beklediği bu özellik henüz yayınlanmış olmazken, yayınlandığı zaman en önemli özelliklerinden birisi olacak. Henüz geliştirme ve ön test aşamasında olan bu özellik ile WhatsApp hesabınızı akıllı telefonunuzun bağımsız bir şekilde bilgisayar, tablet veya farklı cihazınızdan kullanabileceksiniz.

WaBetaInfo tarafından aktarılan bilgilere göre WhatsApp’ın çoklu cihaz özelliği artık son test aşamasına gelindi. Aynı WhatsApp hesabının dört farklı cihazda kullanılabilmesine olanak sağlayacak bu özelliğin hala çalışmaları sürüyor. Ancak gelinen noktaya göre özelliğin büyük ölçüde hazır olduğu ifade ediliyor.

WhatsApp'a mesajların otomatik silinme özelliği geliyorWhatsApp'a mesajların otomatik silinme özelliği geliyor

WhatsApp’ın çoklu cihaz desteği özelliğinde sona gelindi

Söz konusu bu özellik hakkında paylaşılan ekran görüntüsü, WhatsApp masaüstü uygulamasının kayıtlı mesajları akıllı telefondan indirdiğini ve bu işlemin uçtan uca şifreleme ile yapıldığı gözüküyor. Bu işlem gerçekleştikten sonra akıllı telefonunuz kapalı olduğunda veya internete bağlı olmadığında bile masaüstü uygulamasından WhatsApp’ı kullanmaya devam edebileceksiniz. “Bağlı cihazlar” olarak adlandırılan bu özelliğin mobil uygulamadaki ekran görüntüsünde ise “Diğer cihazlarda WhatsApp kullanın” olarak bir başlık ve “Tarayıcınız, bilgisayarınız veya Facebook portal üzerinden mesaj gönderin ya da alın” açıklaması yer alıyor.

Bakalım WhatsApp’ın sahip olacağı bu yeni özellik kullanıcılara ne zaman erişecek göreceğiz.


Yeni WhatsApp depolama alanı kullanımı özelliğiYeni WhatsApp depolama alanı kullanımı özelliği
Yeni özellik WhatsApp Web için parmak izi nasıl kullanılacak?Yeni özellik WhatsApp Web için parmak izi nasıl kullanılacak?

PAYLAŞ