WhatsApp çıkartma özelliğini kullanıma sundu - Haberler - indir.com

WhatsApp çıkartma özelliğini kullanıma sundu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-03 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, hareketli çıkartmalar özelliği sayesinde sohbetin daha eğlenceli olmasını sağlar. Bu zamana kadar platform, sadece kendi içerisinde bulunan hareketli çıkartmaları kullanmaya izin veriyordu. Ancak bugünden sonra, üçüncü parti uygulamalar kullanarak kendi hazırladığını özel hareketli çıkartmaları WhatsApp platformuna ekleyebilirsiniz. 

Bu sayede WhatsApp platformunun kullanıcılarına sunduğu kısıtlı çıkartma paketlerini bir yana ayıp, kendi tasarladığınız özel detaylardan oluşan çıkartmaların kullanabilirsiniz. WABetalnfo tarafından ortaya çıkarılan bu yeni özellik, WhatsApp platformunun Android akıllı cihazlardaki uygulamanın 2.21.3.19 sürümünde, iOS uygulamasının da 2.21.31.2 sürümünde yer alıyor. WABetaInfo tarafından yapılan açıklamalara göre, an itibariyle Brezilya, İran ve Endonezya’da kullanıma açıldı.

WhatsApp para ödeme özelliğini tanıtan videolar yayımladıWhatsApp para ödeme özelliğini tanıtan videolar yayımladı

Hareketli WhatsApp çıkartmaları

WhatsApp platformunda kullanmak için hazırlamanızı sağlayan bir çok uygulama bulunuyor. Fakat bu uygulamaların her biriyle hareketli çıkartmalar oluşturulamıyor. Hareketli çıkarma oluşturabilen popüler uygulamaların başında Sticker Maker uygulaması geliyor. Dilerseniz bu uygulamayı isterseniz de kendi istediğiniz herhangi bir hareketli çıkartma oluşturmaya yarayan uygulamayı tercih ederek kendi çıkartmalarınızı hazırlayabilirsiniz. 

Kullanmış olduğunuz çıkartma hazırlama uygulamasını açıp herhangi bir video veya GIF'ten hareketli çıkartma hazırladıktan sonra, ilgili çıkartma otomatik bir şekilde WhatsApp uygulamasıyla uyumlu web dosyasına dönüştürülüyor. Ardından ise WhatsApp dosyayı kendi içinde dönüştürüyor ve bu sayede hazırladığını hareketli çıkartmaları sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. 

İstenen özellikler neler?

WhatsApp’ın yönergelerine göre, bir çıkartma paketinde sadece statik veya hareketli çıkartmalar olmalı.

Bir çıkartma paketinde en az 3 çıkartma olmalıdır. Aksi takdirde WhatsApp’a aktarılamaz.

Çıkartmaların WhatsApp tarafından belirlenen maksimum dosya boyutu bulunuyor. Fakat sizin bunu düşünmenize gerek yok. Zira çoğu çıkartma oluşturma uygulaması eklediğiniz görsel materyalleri otomatik olarak küçültüyor. WhatsApp’ın istediği boyutlarla uyumlu hale getiriyor. İşlemlerin her birini gerçekleştirerek kendi WhatsApp çıkartmalarınızı hazırlayabilir ve sorunsuz bir şekilde dilediğiniz sohbette kullanabilirsiniz.


Whatsapp’tan veri politikası için yeni bir adım atıldıWhatsapp’tan veri politikası için yeni bir adım atıldı
WhatsApp gizlilik sözleşmesini reddetmenin sonuçları belli olduWhatsApp gizlilik sözleşmesini reddetmenin sonuçları belli oldu
WhatsApp'ı APK olarak indirmek neden güvenli değil?WhatsApp'ı APK olarak indirmek neden güvenli değil?

PAYLAŞ