WhatsApp CEO'u gizlilik sözleşmesi hakkında yeni açıklama yaptı - Haberler - indir.com

WhatsApp CEO'u gizlilik sözleşmesi hakkında yeni açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-15 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

 

WhatsApp’ın çok konuşulan kullanıcı sözleşmesi gündemden düşmüyor. Şirket CEO’su Will Cahcart Mayıs ayı itibariyle yürürlüğe girecek olan yeni sözleşme hakkında açıklamalar yaptı.

WhatsApp'tan kendi kendine silenen mesajlar özelliği hakkında açıklamaWhatsApp'tan kendi kendine silenen mesajlar özelliği hakkında açıklama

Geçtiğimiz senenin sonlarına doğru gündeme gelen yeni WhatsApp gizlilik sözleşmesi dünya çapında büyük bir yankı uyandırmış hatta uygulamaya milyonlarca kullanıcı kaybettirmişti. Kullanıcılarını sözleşmeyi kabul etmeye ya da uygulamayı kullanmayı bırakmaya zorlayan şirkete ülkemiz dahil olmak üzere dünya çapında pek çok soruşturmanın açılmasının ardından WhatsApp sözleşmesi yürürlüğe koyma tarihini ileri çekmiş ve bu tarihe kadar sözleşmeyi kabul eden kullanıcıların da kabul etmeyen kullanıcılar gibi uygulamayı kullanmaya devam edebilecekleri açıklanmıştı. Ancak görünüşe göre WhatsApp yeni sözleşmesinde geri adım atmıyor.

WhatsApp'ın CEO’su Will Cathcart, "Big Technology" isimli bir podcast yayınında konuştu. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan WhatsApp CEO'su, şirketin yeni gizlilik politikaları ve bu pazardaki büyük rakiplerinden bir tanesi olan iMessage hakkında konuştu.

WhatsApp Web'e biyometrik kimlik doğrulama özelliği geliyor

Will Cathcart, şirketin gizlilik politikalarıyla ilgili yaptığı açıklamalarda yeni bir şey söylemenin yanı sırda bugüne dek kurulan ezberlenmiş cümleleri tekrarladı. Mayıs ayı itibariyle geçerli olacak yeni gizlilik ilkelerinin mesajların gizliliği açısından değiştirmediğini vurgulayan Cathcart, bu ilkelerin daha çok işletmelerle ilgili olduğunu dile getirdi. Will Cathcart açıklamalarına göre kullanıcılar yapılacak değişikliklerden hiçbir şekilde etkilenmeyecekler.

Will Cathcart'a göre Apple herkes iPhone kullansın istiyor

iMessage hakkında da bazı açıklamalarda bulunan Will Carhcart,Apple'ın iOS 14.5 ile  birlikte kullanıcılara sunacağı “Uygulama İzleme Şeffaflığı” özelliğiyle birlikte şirketin çifte standart uygulandığını dile getirdi. iMessage uygulamasının güvenlik açısından hiçbir riskinin bulunmadığını belirten Cathcart, aynı amaca hizmet eden WhatsApp uygulamasının da güvenlik açısından hiçbir risk oluşturmadığını söylüyor. İki uygulama arasında bir fark olmadığını dile getiren Cathcart, Apple için en iyi şeyin herkesin iPhone ve haliyle de iMessage kullanması, bununsa mümkün olmadığını söyledi. Bunun yanı sıra kendisiyle ilgili de konuşan Cathcart, uzun yıllar iPhone kullandığını, şu an Android telefon ve iPad sahibi olduğunu açıkladı.

Will Cathcart tarafından yapılan açıklamalar Mark Zuckerberg'in söylediği "Facebook'un en büyük rakiplerinden biri Apple..." sözlerindeki anlayışın hala devam ettiğinin büyük göstergesi. Hatırlarsanız iOS 14.5 güncellemesiyle birlikte kullanıma sunulacak Uygulama İzleme Şeffaflığı özelliği zaten en çok Facebook grubunu rahatsız eden bir şeydi. Uygulama İzleme Şeffaflığı özelliğiyle birlikte Facebook'un reklam gelirlerinde ciddi oranda düşüşler yaşanması bekleniyor. Şirket bu konuda reklam veren şirketlerin zora düşeceğini nerdeyse her açıklamasında dile getirerek Apple’a karşı bir tutum sergiliyor. Facebook’un Apple’a karşı tutumunun altında yatan bir diğer neden ise kullanıcılara bir teknoloji devi olduğunu gösterebilmek.


WhatsApp, Instagram Reels videolarını direkt oynatabilecekWhatsApp, Instagram Reels videolarını direkt oynatabilecek
WhatsApp'ta artık sesli mesajların oynatma hızını ayarlayabileceksinizWhatsApp'ta artık sesli mesajların oynatma hızını ayarlayabileceksiniz

PAYLAŞ