WhatsApp bilgisayar bildirimleri neden çalışmıyor? - Haberler - indir.com

WhatsApp bilgisayar bildirimleri neden çalışmıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-02 17:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

2015 yılı itibariyle WhatsApp için masaüstü desteğinin de sunulması iletişimin daha kolay bir şekilde yapılmasını sağladı. Özellikle gün boyunca bilgisayarda çalışmak zorunda kalan kişilerin sık sık bildirim kontrol etmesi yerine WhatsApp Web kullanarak iletişim kurması, daha kolay bir yol olduğu gibi kısa süre içerisinde de WhatsApp kullanıcıları tarafından tercih edildi. Bu popülerlik, kısa süre içerisinde WhatsApp masaüstü uygulamasının da geliştirilmesini sağladı. Stabil bir uygulama olmasına karşın bilgisayarda ya da uygulamada yapılan hatalı işlemler, WhatsApp bildirimlerinin çalışmamasına neden olabilmektedir. WhatsApp bilgisayar bildirimleri çalışmıyor gibi sorunlarınız olduğunda ilgili hataların giderilmesi için aşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz.

Sesi kontrol edin

WhatsApp numara kaydetmeden mesaj nasıl gönderilir?WhatsApp numara kaydetmeden mesaj nasıl gönderilir?

WhatsApp kullanımı sırasında ses duymuyorsanız öncelikli olarak ses ayarlarına göz atmalısınız. Bunun için öncelikle WhatsApp uygulamasını ya da WhatsApp Web sürümü açarak üç noktadan menüyü ve ayarları açın. Bunun için yeniden ayarlardaki bildirim ayarlarına göz atılmalıdır. Ses ayarları seçeneği üzerinden yapacağınız ayarlamalar ile birlikte kolayca bildirimleri etkin hale getirebilirsiniz.

Web sürümüne geçin

WhatsApp masaüstü uygulamasında zaman zaman tüm işlemlere rağmen sorun giderilemeyebilir. Yeniden yükleme seçeneklerini de değerlendirebilecek olan kullanıcılar, Web sürümüne geçiş yapmak zorunda kalabilir. Özellikle önceki sürümlerde dünya genelinde pek çok kullanıcının yaşadığı ve raporladığı durum, zaman zaman işletim sistemindeki güncellemelerden etkilenebilmektedir. Üstelik Chrome tarafından WhatsApp masaüstü uygulaması oluşturmak için özel bir araç desteği bulunmaktadır. Bunun için;

WhatsApp Web sürümünü açın.

Ardından Chrome’daki ayarlardan diğer araçlar seçeneğini seçin. Bu bölümde yer alan masaüstüne ekle seçeneğini seçin.

Masaüstünde yer alacak yeni simgeyi açarak WhatsApp’ı özel bir pencerede kullanabilirsiniz. Bildirim ayarlarını kontrol ederek WhatsApp’ı belirtilen pencerede kullanabilirsiniz.

WhatsApp Web için Masaüstü Bildirimlerini Etkinleştirme

WhatsApp Web kullanan kullanıcıların da zaman zaman bildirim problemleri yaşadığı bilinmektedir. WhatsApp Web için masaüstü bildirimlerini etkinleştirme adımlarını takip ederek Web kullanımı sırasında da bildirim alabilirsiniz. Bunun için,

Google Chrome’daki ayarlara ulaşın.

Ardından gelişmiş ayarlara ulaşmak için gelişmiş seçeneğini seçin.

Ardından gizlik ve güvenlik altında yer alan içerik ayarlarına göz atın.

Bu bölümde yer alan bildirimlerde WhatsApp seçeneğinin engelli olmadığından emin olun.

Eğer engelli listesinde yer alıyorsa, engeli kaldırın ve tarayıcıyı yeniden başlatın.



PAYLAŞ