WhatsApp arşivlenen sohbetler için yenilikler geliyor - Haberler - indir.com

WhatsApp arşivlenen sohbetler için yenilikler geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-16 15:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en çok kullanılan uygulaması WhatsApp bilindiği üzere anasayfada gözükmesini istemediğiniz sohbetleri arşivlemeye izin veriyor. Yakın zaman içerisinde ise şirket arşivlenen sohbet sayısını görmeyi daha da kolaylaştırmak adına planlar kuruyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda artık arşivde olan ve yeni mesaj alan sohbetler de arşivden çıkmayacak.

Bu alanda geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Arşivlenen Sohbetler için Tatil Modu adlı bir özellik duyulmuştu. Buna göre kısa bir sürekliğine sohbet bildirimlerini durdurmak mümkün olacaktır. Ardından ise "Sonra Oku" şeklinde adlandırılan bu özellik dışında farklı gelişmeler ve yenilikler de yakın zamanda sunulabilir. Öyle ki iOS için WhatsApp uygulamasının beta sürümünde sözü geçen bu özellik orijinal adıyla görülebilir. Buna ek olarak ise WABetaInfo özelliğin çalışmasıyla ilgili farklı değişiklikler de tespit edilmiş durumdadır. 

WhatsApp sohbet yedekleri şifrelenebilecekWhatsApp sohbet yedekleri şifrelenebilecek

Bunlar arasında ise arşivlenen kaç sohbetin yeni mesaj aldığını gösteren bir sayaç şekli yer alıyor. Diğer bir açıdan ise örneğin arşivdeki bir sohbete mesaj gelmesi halinde sohbetin arşivden çıkma durumu görülüyordu. Gelecek olan bu yeni özelliklerle beraber ise bu durum artık gözlemlenmeyecek. Her ne kadar bazı kullanıcılar arşivlenen sohbetlerden bildirim almak isteyecek olsa da, arşivi daha kalıcı bir çözüm olarak kullanmak isteyen kullanıcılara ve genel anlamda ise kullanıcılara sohbetleri üzerinde daha geniş bir kontrol imkanı tanınması iyi bir gelişme demek mümkündür. Şu an için bahsedilen değişiklikler sadece WhatsApp iOS versiyonunda gözükmeye başlamış durumda. Fakat bu işlevlerin zamanla uygulamanın Android ve masaüstü versiyonlarına gelmesi de oldukça muhtemel.


WhatsApp'ın çok konuşulan gizlilik sözleşmesi yine gündemdeWhatsApp'ın çok konuşulan gizlilik sözleşmesi yine gündemde
WhatsApp'tan kendi kendine silenen mesajlar özelliği hakkında açıklamaWhatsApp'tan kendi kendine silenen mesajlar özelliği hakkında açıklama
WhatsApp, Instagram Reels videolarını direkt oynatabilecekWhatsApp, Instagram Reels videolarını direkt oynatabilecek

PAYLAŞ