WhatsApp arayüzü yenileniyor! - Haberler - indir.com

WhatsApp arayüzü yenileniyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-14 20:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en çok kullanılan sohbet uygulaması WhatsApp kullanıcı arayüzünde yapılan son değişiklikler geri adım atılıyor. 

Birkaç gün önce arayüzünde çeşitli değişiklikler yapılan WhatsApp kullanıcı arayüzü yeniden eski haline dönüyor. Kullanıcılardan gelen geri cevapları dikkate alan geliştiriciler, bildirimlerde bulunan mavi rengi yeniden yeşil renge çeviriyor. 

WhatsApp'a sesli mesajları hızlandırma özelliği geldiWhatsApp'a sesli mesajları hızlandırma özelliği geldi

WhatsApp kullanıcı arayüzü eski haline dönüyor

WABetaInfo tarafından birkaç gün önce 2.21.12.12 beta güncellemesi ile yapılan değişiklikler aktarılmıştı. Bu değişikliklerin içerisinde bildirimler bulunan yeşil rengi mavi renge çevirme özelliği yer alıyordu. Karanlık mod tercih eden kullanıcılar, bildirimlerine göre mavi rengin arka planda oldukça uyumsuz olduğunu bildirdi. WhatsApp, kullanıcıların yorumlarını göz önünde bulundurarak yaptığı değişiklikleri iptal etti ve eski düzene geri döndü. Bazı kullanıcılar ise, yeni rengin arka planla olan uyumsuzluğunun onu görünmez hale getirdiğini belirtti. Geliştiriciler de bu sebeple kullanıcılardan gelen eleştirileri dikkate alarak son değişikliklerin geri alınma kararını uyguladı.

WhatsApp'a yakında eklenecek özellikler

WhatsApp Messenger yakın bir zamanda uygulamanın daha da zenginleşmesini sağlayacak bir dizi özellik alıyor. Bu özelliklerin nelerden oluştuğunu aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Otomatik Doğrulama: WhatsApp, anlık mesajlaşma uygulamasında hesabınıza hızlı bir şekilde erişim sağlayacağınız yeni bir özellik getiriyor. Flash Calls olarak adlandırılan bu yeni özellik, ilk olarak WhatsApp Android 2.21.11.7 beta sürümünde kendini gösterdi. Bu otomatik doğrulama sistemini kullandığınızda WhatsApp sizi arıyor. Uygulama, bu aramayı üzerinden çok geçmeden sonlandırıyor. Diğer aşamada ise akıllı cep telefonunuzun arama geçmişinde yer alan son telefon numarasının size size 6 haneli kodu veren numara ile aynı olup olmadığı kontrol ediliyor.

Kaybolan Mesajlar: Mark Zuckerberg tarafından onay verilen bir özellik olarak değerlendirilen kaybolan mesajlar esasında uygulama içerisinde halihazırda bulunuyor. Ancak şu an uygulamada kullanıma açık olan bu özellikten farklı olarak yeni güncelleme ile gelecek olan bu seçenek, Instagram platformundaki gibi okunduktan sonra silinen mesajlar gönderip almanızı sağlayacak.

Çapraz Platform: WhatsApp artık çapraz platform desteğine sahip olacak. Bu destek ile beraber iPad'de WhatsApp kullanılabilecek. Will Cathcart tarafından verilen bilgilere göre özellik maksimum dört cihazı destekleyecek.

Kaybolan Fotoğraflar: Bu özellik tıpkı Instagram'da olduğu gibi göndermiş olduğunuz fotoğrafın sadece bir defa görüntülenmesini sağlayacak. Alıcının fotoğrafa dokunup yakından bakmak için sadece bir hakkı olacak. 

WhatsApp platformuna yakın zaman içerisinde getirilecek özellikler hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. Yakın zaman içerisinde konu hakkında daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 


Instagram WhatsApp üzerinden 2FA kodları gönderecekInstagram WhatsApp üzerinden 2FA kodları gönderecek
WhatsApp mesajlara erişmeleri sebebiyle Hindistan'a dava açtıWhatsApp mesajlara erişmeleri sebebiyle Hindistan'a dava açtı
WhatsApp Business'in yeni özellikleri tanıtıldıWhatsApp Business'in yeni özellikleri tanıtıldı

PAYLAŞ