WhatsApp aramaların arayüzü yenilendi - Haberler - indir.com

WhatsApp aramaların arayüzü yenilendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-16 11:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir yeni özellikler üzerinde çalıştığı bilinen WhatsApp, aramalar için yeni bir arayüz test etmeye başladı. Şirketin testlerine başladığı yeni arayüz iOS işletim sisteminde yer allan FaceTime’a oldukça benziyor.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp sık sık yeni özellikler yayımlayarak değişken kullanıcı alışkanlıklarına uyum sağlamaya çalışan uygulamalardan bir tanesi. Bugüne dek pek çok yenilikle karşımıza çıkan uygulama bu kez büyük bir değişiklik yapacak gibi görünüyor. Alınan bilgilere göre WhatsApp  geliştiricileri, iOS versiyonunun 2.21.140.11 numaralı beta sürümünde, aramalar için yeni bir arayüzü test etmeye başladı.

WhatsApp video gönderimlerinde kalite seçilebilecekWhatsApp video gönderimlerinde kalite seçilebilecek

Yeni arayüzle yeni özellikler geliyor

WhatsApp'a Android ve iOS arası sohbet aktarma gelebilir

WABetaInfo'da yayımlanan bir habere göre, WhatsApp’ın yeni arayüzü daha çok FaceTime'ı andırıyor. Tabi yeni arayüzle birlikte pek çok yeni özellikte hayatımıza dahil olacak. Aktarılan bilgilere göre, beta sürümünde cevapsız bir aramayı geri aramak için yeni bir Zil (Ring) düğmesi de yer alıyor. Bu sayede çağrıya yanıt vermeyen kullanıcılar karşı tarafı tekrar pratik bir şekilde aranabilecekler. Ayrıca bir grup görüşmesine katılmayı geçici olarak yok sayabilirsiniz. Bu durumda da bir süre sonra WhatsApp'ı tekrar açtığınızda grup görüşmesi hala devam etmesi durumunda diğer katılımcılardan sizi eklemelerini istemeden aramaya hızlı bir şekilde katılabilmeniz için WhatsApp size bir uyarı da verecek.

Kullanıcıların katılabilecekleri bir arama olduğunda, Aramalar sekmesinde "Katılmak için dokunun" başlığı ve aramanın başlatıldığı grup sohbetinde "Aramaya katıl" düğmesi karşılarına çıkacak. WhatsApp geliştiricileri, daha öncede hesabın aynı anda birden fazla cihazda kullanımını ve kendi kendini imha eden mesajlarla ilgili özellikler test etmeye başlamıştı. Tüm bu yeniliklerin kararlı sürümle birlikte kullanıcılara sunulması bekleniyor. Ancak WhatsApp’ın yeni arayüzü ne zaman kullanıma sunacağı konusunda henüz bir bilgi paylaşılmadı.


WhatsApp arayüzüne ufak yenilikler geliyorWhatsApp arayüzüne ufak yenilikler geliyor
GoDaddy WhatsApp Türkçe müşteri desteği sunuyorGoDaddy WhatsApp Türkçe müşteri desteği sunuyor

PAYLAŞ