WhatsApp Android uygulamasına da parmak izi kilidi geldi - Haberler - indir.com

WhatsApp Android uygulamasına da parmak izi kilidi geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-01 14:04:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bir süredir Facebook’un gizlilik noktasında çeşitli sorunlar yaşadığı biliniyor. Bu noktada şirket sahip olduğu en popüler mesajlaşma servisi WhatsApp için güvenlik seçeneklerini artırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda iOS sürümü için WhatsApp’a parmak izi kilit desteği gelmişti. Şimdi ise söz konusu bu özellik Android kullanıcıları için geliyor. Çevrimiçi uygulamalarda gizlilik en büyük sorunlardan birisi olarak karşımıza geliyor. Bu gizlilik geliştirmelerini sürdüren WhatsApp, biyometrik güvenlik özelliğini iPhone uygulamasında zaten sunuyordu. Bu sayede Touch ID ve Face ID güvenlik önlemlerine bir yenisi daha eklenmiş olmuştu. iPhone 5S’ten iPhone 8 serisine kadar Touch ID kullanılıyor ve diğer modellerde ise Apple’ın yüz tanıma sistemine geçtiğini görüyoruz.

WhatsApp Android’e Parmak İzi Desteği Geliyor

WhatsApp’tan ciddi tehlikeli olan açığa yönelik büyük hamleWhatsApp’tan ciddi tehlikeli olan açığa yönelik büyük hamle

WhatsApp’ın Android cephesine de bu özelliği getireceği biliniyordu. Bugün yaşanan açıklama ile beraber Android cihazlar için WhatsApp uygulamasını parmak iziyle kilit açma özelliği duyuruldu. WhatsApp kullanıcıları için oldukça önemli özelliklerden birisi olan bu durum ile beraber ayrıca uçtan uca korumasıyla beraber bu özellik sunulmuş oldu. Parmak izi koruması ile beraber güvenliği daha da artacak olan WhatsApp, bu noktada cihazda kilit olmasa bile erişilemeyecek.

Bu yeni özelliği kullanmak için WhatsApp uygulamasından Ayarlar sekmesin erişin. Daha sonra Hesap sekmesinden Gizlilik bölümüne girin. Burada yer alan parmak izi kilidi özelliğini açın ve WhatsApp’ın ne zaman kendisini otomatik olarak kilitleyeceğini süre olarak seçin. Burada hemen, 1 dakika sonra ve 30 dakika sonra gibi seçenekler olacaktır. Bu seçenek sonrasında bildirimlerde mesajların gözüküp gözükmemesi seçeneğini de seçmeniz gerekiyor. Android’e bu yeni özelliğin gelmesi ile beraber iOS’a göre eksik olan tek özelliğin yüz tanıma desteği oluyor. Bakalım WhatsApp ilerleyen dönemlerde Android sürümü için yüz tanıma desteğini sunacak mı göreceğiz.  


Whatsapp son görülme özelliği kaldırıldı mı?Whatsapp son görülme özelliği kaldırıldı mı?
WhatsApp telefondan bağımsız olmaya hazırlanıyorWhatsApp telefondan bağımsız olmaya hazırlanıyor

PAYLAŞ