WhatsApp Android sürümünde parmak iziyle açılacak - Haberler - indir.com

WhatsApp Android sürümünde parmak iziyle açılacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-15 14:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Güncellenerek yeni özellikler kazanmaya devam eden WhatsApp için şimdi ise yetkililer yeni bir güvenlik seçeneğini kullanıcılara sunuyor. Uzun bir süredir iOS platformunda yer alan parmak izi kilidi özelliği, nihayet Android Beta kullanıcıları için kullanıma sunuldu. Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsaApp, yeni geliştirmeler ile güncel tutulmaya devam ediliyor. Android kullanıcılarını ilgilendiren bu yeni özellikte ise artık kullanıcılar parmak izi tarayıcısı ile WhatsApp’a giriş yapabilecekler. Parmak izi tarayıcısı normal kullanıcılar için üst seviye bir güvenlik seçeneği olarak karşımıza çıkıyor. Şifreleme olaylarını daha pratik bir hale döken parmak izi tarayıcıları ise kullanıcılar hem daha güvenli hem de daha pratik bir güvenlik sistemine sahip oluyorlar.

WhatsApp Android İçin Parmak İzi Tarayıcısı Geliyor

iPhone cihazlarda WhatsApp içerisindeki içerikleri silmekiPhone cihazlarda WhatsApp içerisindeki içerikleri silmek

WhatsApp’ın Android Beta 2.19.221 sürümü ile beraber kullanıcıların hizmetine sunulan bu yeni özelliği beta kullanıcıları deneyimleyebilecekler. Minumum olarak Android 6 Marshmallow sürümüne sahipseniz parmak izi özelliğine sahip telefonunuz ile WhatsApp uygulamasında parmak izi şifrelemeyi kullanabileceksiniz. WhatsApp Beta güncellemesi sonrasında özelliği kullanmak için ayarlar bölümüne girdikten sonra “Gizlilik Ayarları” menüsüne girmeniz gerekiyor. Karşınıza gelen ekranda WhatsApp parmak izi okuyucusu ayarını göreceksiniz.

Özelliği aktif ettikten sonra WhatsApp, parmak izinizi doğrulamanızı isteyecektir. Bu doğrulama işlemi sonrasında artık uygulamaya parmak izi ile giriş yapabileceksiniz. Ayrıca parmak izi ayarları bölümünde bu durum için zamanlama özelliği de kullanılabilecek. Bu sayede bir kez okutma işlemi sonrasında bir süre boyunca parmak izi tarayıcısı devre dışı bırakılıyor.


WhatsApp ve Instagram'ın adı değişiyor!WhatsApp ve Instagram'ın adı değişiyor!
WhatsApp'a Boomerang geliyorWhatsApp'a Boomerang geliyor

PAYLAŞ