WhatsApp, 15 Mayıs tarihinden sonra olacakları açıkladı - Haberler - indir.com

WhatsApp, 15 Mayıs tarihinden sonra olacakları açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-12 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, güncellenmiş gizlilik ilkelerini 15 Mayıs 2021 tarihinden sonra kabul etmeyen kullanıcılar için ne olacağını açıkladı. Şirket, hesapları silmeyeceğini belirtmiş olsa da, kullanıcılara bezdirme politikası uygulayacak gibi duruyor. Facebook çatısı altında hizmet veren popüler mesajlaşma servisi WhatsApp, geçtiğimiz aylarda hizmet şartlarında önemli bir yeniliğe gitti ve hemen ardından tepkilere sebep olmuştu. Yeni gizlilik ilkelerini bu yılın başında duyuran şirket, kullanıcılara bu güncellemenin ilkelerini kabul etmesi için bir bildirim yollamış ve 8 Şubat’a kadar süre vermişti.

Şartları kabul etmeyenlerin süre sona erdiği zaman uygulamayı kullanamayacaklarını belirten WhatsApp, gelen yoğun tepkiler sonrasında bu süreyi 15 Mayıs 2021 tarihine kadar uzatmıştı. Şimdi ise şirket bu tarihten sonra sözleşmeyi kabul etmeyenlere ne olacağını gösteren açıklamalar yayınladı.

WhatsApp silinen mesajlar özelliğini test ediyorWhatsApp silinen mesajlar özelliğini test ediyor

WhatsApp sözleşmesini kabul etmeyenlere ne olacak?

WhatsApp tarafından yapılan duyuruya göre kullanıcıların yeni gizlilik politikasını kabul etmek için son günün 15 Mayıs tarihi olduğu netleştirildi. Ancak 15 Mayıs tarihinde kullanıcıların hesapları silinmeyecek, bunun yerine bu tarihten itibaren hala sözleşmeyi kabul etmeyenlerin WhatsApp’ta yapabilecekleri sınırlandırılacak. Yapılan açıklamaya göre sözleşmeyi kabul etmeyenler, kabul edilmesi istenen bildirimi görmeye devam edecekler. Daha sonra ise bu bildirim kalıcı hale gelecek ve kullanıcılar ilk etapta sohbet listelerine erişemeyecekler. Ancak yine de gelen telefon ve video çağrılarına cevap verebilecekler.

Birkaç hafta sürecek olan sınırlandırılmış işlevsellik sonrasında kullanıcılar, gelen arama ve bildirimleri de almamaya başlayacaklar. WhatsApp, o kullanıcıya mesaj ve arama göndermeyi durduracak. Sonuç itibariyle ise kullanıcılar yapabilecekleri iki seçenek kalacak. WhatsApp’ı silmek yada WhatsApp gizlilik sözleşmesini kabul etmek olacak. Bakalım şirketin uygulamayacağı bu bezdirme sonucunda ne gibi hamleler yapılacak göreceğiz.


WhatsApp üzerinden ödeme servisi Brezilya'da tekrar başladıWhatsApp üzerinden ödeme servisi Brezilya'da tekrar başladı
WhatsApp gizlilik sözleşmesi hakkında son gelişmelerWhatsApp gizlilik sözleşmesi hakkında son gelişmeler

PAYLAŞ