WhatsaApp, Android 2.3.7 Sürümüne 2020 Yılına Kadar Destek Verecek - Haberler - indir.com

WhatsaApp, Android 2.3.7 Sürümüne 2020 Yılına Kadar Destek Verecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-22 13:39:41
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google'ın Android sürümlerine ait eski versiyonlar yapılan analizler sonucunda hala kullanıldığı ortaya çıktı. Açıklanan son rakamlar ile beraber Android Gingerbread'in sürümler arasındaki payının yüzde 0.8 seviyelerinde kaldığı belli oldu. Bu oran ile telefon ekosisteminin küçük bir dilimine sahip olan bu versiyon hala onbinlerce akıllı telefonda bulunuyor diyebiliriz. Bu noktada popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ın Android sürüm tarafında Gingerbread sisteme sahip olan cihazlara vereceği desteğin 2020 yılına kadar sürdürme kararını aldığı ortaya çıktı. Platform destek planlarındaki revizyona destek veren bir diğer yeni uygulamada WhatsApp oldu.

Eski olarak adlandırılan mobil platformlar için verilen son destek tarihlerinde bazı değişiklikler meydana geldi. Şirket tarafında daha önce planlanana göre Windows Phone 7, iOS 6 ve Android 2.2 ile daha eski sürümlere verilen uygulama desteği kesilmişti. Ancak revizyon sonrasında ortaya çıkan yeni son destek tarihleri ise şu şekilde belirlendi:

  • Nokia Symbian S60 desteği 30 Haziran 2017 itibarıyla,
  • BlackBerry OS ve BlackBerry 10 desteği 31 Aralık 2017 itibarıyla,
  • Windows Phone 8.0 ve daha eski sürümlerin desteği 31 Aralık 2017 itibarıyla,
  • Nokia S40 desteği 31 Aralık 2018 itibarıyla,
  • Android 2.3.7 ve daha eski sürümlere yönelik destek ise 1 Şubat 2020 itibarıyla sona erecek.

Bu yeni destek sistemi ile beraber daha çok gelişmekte olan ülkelerde kullanılan eski sisteme sahip Android telefonlar unutulmamış oldu. Bu noktada Android 2.3.7 için verilen son desteğe dikkat çeken şirket, WhatsApp'ın hala eski cihazlarda gelişmekte olan ülkeler ile beraber yaygın olarak kullanıldığı ifade edildi. Bakalım Google cephesinden bu eski model platformlar ve telefonlar için daha ne gibi destekler sunulacak göreceğiz.





PAYLAŞ