Western Digital, Türkiye Lansmanı ile Yeni Ürünlerini Tanıttı! - Haberler - indir.com

Western Digital, Türkiye Lansmanı ile Yeni Ürünlerini Tanıttı!

Tahmini Okuma Süresi : 8 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-09 17:26:00
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Donanım

Western Digital, bugün İstanbul Beşiktaş Radisson Blu Bosphorus Hotel'de düzenlediği lansman ile birlikte yeni ürünlerini tanıttı. Bizim de katıldığımız lansmanda hiç kuşkusuz en çok dikkat çeken ürün tam 400GB boyutundaki bir microSD kart idi. 400GB boyutunda olan bu microSD kartın hızı 100MB/s'ye kadar çıkabiliyor. Lansmanda özellikle 360 derece video çekimi veya 4K video çekimi yapan insanlar için üretildiği söylenen bu 400GB boyutundaki microSD kart'ın üretimi o kadar zormuş ki lansmana bu microSD kartlardan sadece 2 adet getirilebilmiş.

Sandisk Ultra 400GB MicroSD

Lansmanda Western Digital, dünyadaki en fazla patente sahip 4. Firma olduğunu belirtirken, bir patent almanın çok kolay bir iş olmadığını, bugün tanıtacak oldukları ürünlerin dosya yedekleme konusunda liderliklerini öne çıkaran ürünler olduğunu ve teknolojinin gelişmesi için yaptıkları projelerin bir hayli fazla olduğundan da bahsetti.

Sandisk Ultra 400GB microSD

Lansmanda WD My Cloud Home, SanDisk iXpand Base ve SanDisk Ultra 400GB mSD ürünlerini tanıtan Western Digital'in tüm ürünleri de birbirinden dikkat çekiciydi.

WD My Cloud Home, eviniz için bir bulut sunucu ortamı oluşturuyor ve evinizdeki dosyalara hızlı bir şekilde ulaşmanızı, ev ahalisi tarafından kolayca fotoğraf paylaşımı ve dışarıda olsanız bile evde olan dosyalarınıza kolayca erişmenizi sağlıyor. My Cloud Home'unuzda bulunan fotoğraflara erişmek çok basit. Eğer bir fotoğraf ve videoya erişmek istiyorsanız o fotoğrafın veya videonun nerede çekildiğini aratmanız yeterli. Örneğin dünyayı gezen birisisiniz ve birçok fotoğraf çektiniz, bunları My Cloud Home ile yedeklediniz. Tarihe göre veya isme göre aramak yerine direkt gittiğiniz yeri My Cloud Home'un arama bölümüne yazdığınız zaman o şehirde veya mekânda çektiğiniz fotoğraflar karşınıza geliyor.

WD My Cloud Home

Soru: Konum ile arama özelliğinde her fotoğrafı İstanbul diye bir klasör açıp o klasöre mi atıyor yoksa sadece arşivliyor mu?

Sadece arşivliyor ve mekân, şehir ismini sistemde aratarak orada çektiğiniz fotoğraflara erişebiliyorsunuz.

WD My Cloud Home'da bir çok özellik kurulum aşamasında default olarak geliyor ve eğer isterseniz bunları değiştirebilirsiniz. Örneğin mobil veriniz açık olduğu sırada my cloud'unuza yedekleme yapılsın mı yapılmasın mı? Tarzında seçenekleri seçebilirsiniz. Ayrıca My Cloud uygulaması içerisinde yaşadığınız soruları uygulama içerisinden geliştiricilere bildirip uygulamanın geliştirilmesine de yardımcı olabilirsiniz.

WD My Cloud Home

My Cloud uygulamasının servisler sekmesinde birkaç tane 3. Parti uygulamalar ile de çalışılıyor. Bunlardan meşhur olan bir uygulama Flex. Flex sayesinde telefonunuzdaki bulunan fotoğraf ve videoları netflix tadında görüntüleyebiliyorsunuz. Ayrıca isterseniz sosyal medyadaki etiketlendiğiniz tüm fotoğrafları veya kendi paylaştığınız tüm fotoğrafları anında My Cloud'unuza yedekleyebiliyorsunuz. Ayrıca Google Drive, Yandex Disk tarzında diğer dosya yedekleme servislerinde bulunan dosyalarınızı da My Cloud Home'unuza kolay bir şekilde aktarabilirsiniz. Eğer eski bir WD My Cloud kullanıyorsanız oradaki yedeklerinizi de yine kolayca yeni My Cloud Home'unuza aktarabiliyorsunuz.

WD My Cloud Home

Ayrıca istediğiniz bir kişiyi de My Cloud Home'unuza davet ederek My Cloud Home'unuzda bir dosya oluşturmasını ve o dosyada kendi yedeklerini barındırmasını sağlayabilirsiniz. Bir de uygulama içerisindeki son aktiviteler butonu sayesinde de en son yaptığınız dosya aktarımlarınızı görebiliyorsunuz. Örneğin 2 hafta önce aktardığınız dosyayı, veya 1 gün önce aktardığınız veya indirdiğiniz dosyaları son aktivitelerde görerek dosyalarınızı kolayca bulabilir ve My Cloud Home'unuzda yapılmış son işlemleri görebilirsiniz.

Soru: Eski cihazlardan yedekleme özelliği sadece WD markasının cihazları için mi geçerli? Yoksa başka markaların cihazlarından da kolayca WD My Cloud Home'a yedekleme yapabilir miyiz?

Ne yazık ki diğer markaların bu tarz bulut dosya sistemlerinden WD My Cloud Home'a dosya aktarma özelliği bulunmuyor. Sadece eski bir WD My Cloud Home'unuzdan yeni bir My Cloud Home'a dosyalarınızı kolayca aktarabilirsiniz.

Soru: Yazılımda resimleri sıkıştırma özelliği var mı?

Bazı bulut firmalarının yaptığı şey, fotoğrafları sıkıştırıp dosya boyutundan tasarruf etmek, ama böyle yapınca çoğu zaman yüklediğimiz fotoğrafı indirmeye çalışınca asıl fotoğraf kalitesiz bir şekilde gelebiliyor. Biz burada böyle bir şey yapmıyoruz, ne yüklediyseniz o çıkıyor.

Soru: Peki diyelim ki eve hırsız girdi, My Cloud Home'u çaldı, ve tüm dosyalarımız çalındı. Diğer bulut servislerine yedekleme özelliği var mı?

Bu ürün aslında gerçekten sadece bir ev kullanıcısı için tasarlanmış bir ürün. Ofis ortamı için önermiyoruz. Ofis için olan diğer ürünlerimiz var, o ürünlerimizde diğer bulut servislerine yedekleme yapıyoruz ama My Cloud Home'da ne yazık ki bu özellik henüz yok.

Cihazın kurulum aşamasından da bahseden Western Digital, kurulumun oldukça basit olduğunu ve My Cloud Home'da bulunan dosyalarınıza dünyanın her yerinden kolayca erişebildiğinizi, bilgilerinizi kontrol etmek için ve çalınma korkusu yaşamamanız için istediğiniz her an dosyalarınızı telefonunuzdan bile kontrol edebileceğimizi belirtti.

Eğer bir flash belleğimizin içerisindeki dosyaları da yedeklemek istiyorsak flash belleğimizi WD My Cloud Home'a takmamız yeterli. Flash belleğimizi cihaza taktığımız sırada o flash belleğe özel bir klasör oluşturulup o klasöre tüm dosyalar otomatik olarak yedeklenir.

Soru: Bu üründe veri kurtarma var mıdır? Mesela 10 terabayt lık bir disk aldım ve disk bozuldu, içerisindeki veriyi kurtarabiliyor muyum?

Hayır, ne yazık ki böyle bir özellik bulunmuyor.

Soru: Ürünün Masaüstü Uygulaması Var Mı?

Masaüstü uygulaması yok ama masaüstü uygulamasından çok bir internet tarayıcısından mycloud.com'a girip sisteme giriş yaparak my cloud home'unuza erişebilirsiniz.

Şimdi de biraz SanDisk iXpand Base'den bahsedelim;

Western Digital bir anket yapmış ve insanlara fotoğraflarına önem verip vermediklerini sormuş. İnsanların %80'i fotoğraflarına önem verirken aynı insanların %40'ı da yedekleme yapmadıklarını söylemiş. Ama bu %40'lık kesim de kesinlikle fotoğraflarına önem veriyormuş. Ayrıca yapılan bir araştırmaya göre de her 3 insandan birisinin verileri kayboluyormuş.

Sandisk iXpand Base

Eğer hayatımızda hızlı bir yedekleme sistemi olursa insanların %70'i de bunu kullanabileceğini söylemiş. Western Digital yine insanlara sormuş. İnsanların her gece yaptığı şey nedir? Dişlerimizi fırçalamak ve pijamamızı giymek dışında yaptıklarımızın bir tanesi de telefonumuzu başucumuzda şarja koymak. Western Digital keşke öyle bir şey yapsak ki insanlar telefonlarını şarj ederken aynı zamanda dosyalarını da yedeklese nasıl olur diye düşünmüş. İşin bütün hikâyesi bu. İnsanlar bu ürünleri aldıkları zaman sadece 1 defa kurulum yapsınlar ve bu kurulum da sadece 1 dakika sürsün. Evet, abartmıyoruz sadece 1 dakika! Western Digital bu ürüne önce kablosuz bir flash bellek ile başlamış ve daha sonra üründe çıkan hataları çözerek bir üst sürümünü çıkarmış, daha sonra bir üst versiyonu da derken ortaya SanDisk iXpand Base çıkmış. SanDisk iXpand Base, özellikle iPhone kullanıcıları için üretilmiş. Ve şirketin dediğine göre Western Digital, kuruluşundan bu yana tam 47 senedir ilk defa özellikle farklı bir marka için bir ürün üretmiş. Telefonumuzu bu ürün ile her şarj ettiğimizde telefonumuzun içindeki fotoğrafları, videoları ve rehberimizi ortalama 30 saniye içerisinde yedekleyebiliyoruz.

Sandisk iXpand Base

Ayrıca bu ürünü iPhone'larda kullanabilmek için bir lighting kablosu gerekiyor. Kablo karmaşasından kurtulmanız için kablonuzu cihazın etrafına sarmanız için bir yol yapılmış ve bunun sayesinde lighting kablosunu düzgün bir şekilde cihazın yanına sararak tutabiliyorsunuz. Ayrıca eğer telefonunuzu kaybederseniz veya telefonunuzda bir bozulma olursa yeni telefonunuza tüm verilerinizi kolayca aktarabiliyorsunuz. Lighting kablosunu telefonunuza her taktığınızda cihaz yeni fotoğraf çekilmiş mi yeni veri var mı diye kontrol ediyor ve eğer yeni bir veri varsa sadece bu veriyi yedekliyor, diğer veriler zaten yedeklendiği için bir değişiklik yapmıyor ve bu sayede zamandan tasarruf edilmiş oluyor. Ve yedekleri aldıktan sonra isterseniz telefonunuzdaki verileri silebilirsiniz.

Soru: Birden çok telefona yedekleme yapabiliyor muyuz?

Evet, her telefonun yedeği farklı klasörlerde bulunuyor. Örneğin İrem's iPhone, Ali's iPhone diye telefonların isimlerine göre farklı klasörler oluşturup yedekliyor.

Soru: Cihazın içerisindeki diski çıkarıp bilgisayara bağladığımızda direkt içindeki verileri görebiliyor muyuz?

Evet, görebilirsiniz.

Soru: Yedeklediğimiz dosyalara şifre koyabiliyor muyuz?

Evet, yedeklediğiniz dosyalara şifre koyabilirsiniz.

 

 





PAYLAŞ