WePlay Ventures 1 yılda 10 oyun girişimine yatırım yaptı - Haberler - indir.com

WePlay Ventures 1 yılda 10 oyun girişimine yatırım yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-10 16:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Faaliyet göstermeye başladıktan sonra 1 yıllık süre içerisinde WePlay Ventures tarafından 10 stüdyoya yatırım yapıldı.

2020 yılının Eylül ayı itibariyle duyurusu gerçekleştirilen WePlay Ventures, yaptığı yeni açıklamalar ile sektördeki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Yapılan açıklamalar 2020 yılının 3. çeyreğinden günümüze kadarki süreci kapsadı.

1 yıllık süre içerisinde 1250'den fazla oyun girişimini inceleyen ve uygun bulunan girişimler ile 400'den fazla görüşme yapan WePlay Ventures, 400 görüşme sonucunda ise 10 oyun stüdyosunu destekleme kararı aldı. Mobil, bilgisayar ve konsol oyunlarına yönelik yeni girişimleri değerlendiren özel fonlama sistemi yaptığı görüşmeler sonucunda; Gnarly Game Studio, Madcraft Studios, Funmoth Games, Hoody Studios, Forge Games, Gorilla Softworks, Gyroscoping Games, UDO Games, Hero Concept ve Apphic Games için destek kararı aldı.

Mobil, bilgisayar ve konsol alanları için dengeli bir şekilde yatırımlar yapmak istediğini belirten şirket, bugüne kadarki süreç içerisinde yüzde 60 oranında mobil, %40 oranında ise bilgisayar ve konsol alanlarına yatırım yaptı. Bu bakımdan gelecek dönemlerde bilgisayar ve konsol alanındaki yatırımların daha da arttırılması bekleniyor. Yapılan yatırımlarda ise 64 milyon dolarlık bir toplam değere ulaşıldı.

Yatırım yapılan oyun stüdyolarının 1 yıllık süreç içerisindeki değerleri 4 kat artış gösterdi. Böylece yapılan şirketler büyüdüğü gibi WePlay Ventures da yatırımlarından iyi dönüşler alacağının ilk sinyallerini verdi. Şu ana kadar 160'dan fazla ekip arkadaşı ile çalışan ve 180'den fazla oyunun geliştirilmesini sağlayan şirket, gelecek dönemlerde yatırımlarına devam edecek. Şirket tarafından yapılan, yatırım yapılan stüdyoların önemli bir ivme kazanmasına neden olduğu gibi şirketler yeni program için artık çok daha istekli.

Rakamlarla WePlay Ventures tarafından yapılan yatırımlar hakkında

Toplam geliştirilen oyun sayısı: 180

Mobil cihazlar için geliştirilen oyun sayısı: 170

Bilgisayar ve konsollar için geliştirilen oyun sayısı: 10

Çalışan sayısı: 160

Yatırım yapılan şirketlerin ulaştığı toplam değer: 64 milyon

Yatırımlar ile birlikte elde edilen büyüme oranı: 4 kat

Toplam yapılan görüşme sayısı: 412

Görüşülen Mobile geliştirici şirket sayısı: 315

Görüşülen bilgisayar r geliştirici şirket sayısı: 144

Görüşülen konsol geliştirici şirket sayısı: 13





PAYLAŞ