WeChat rekorları arasında bir yenisini ekledi! - Haberler - indir.com

WeChat rekorları arasında bir yenisini ekledi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-07 17:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, her ne kadar yüksek kullanıcı rakamlarına erişsede, rakip platformlarda bir hayli kullanılmaya devam ediliyor. Son zamanlarda aldığı güncellemeler ile platformunda birçok yenilik gerçekleştiren WhatsApp, bazı hükümetler tarafından uçtan uca şifreleme yöntemi nedeninden ötürü yasaklanmıştı. Bu yasaklı ülkelerde ise kullanıcı verilerine erişilebilen WeChat gibi uygulamalar tercih ediliyor. WeChat'ın en yoğun olduğu nokta olan Çin'den ise yeni bir istatistik detayı ortaya çıktı.

Gelen bilgilere göre WeChat uygualması tam 1 milyar aktif hesaba ulaştı. Ülkemizde de kullanıcı kitlesine sahip olan mesajlaşma servisi WeChat daha çok Tinder benzeri bir sistemi olduğu için tercih edileceğe benziyor. Çin'de ise hükümet kaynaklı çeşitli yasaklar olduğu için Çin bölgesinde WeChat kullanımı oldukça artıyor. Bir dönem bu uygulamanın kişisel verileri Çin hükümeti ile paylaştığı iddiaları da ortaya çıkmıştı.

Son olarak WeChat tarafından gelen açıklama ile aktif olan hesap sayısının 1 milyar rakamlarına eriştiği ortaya çıktı. Bu kapsamda Çin bölgesinde yaygınlaşmaya devam eden WeChat'ın ilerleyen zamanlarda dahada fazla kullanıcıya hitap etmesi bekleniyor.





PAYLAŞ