Web sitesi bildirimleri nasıl kapatılır? - Haberler - indir.com

Web sitesi bildirimleri nasıl kapatılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-24 00:04:31
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Soru-Cevap

Son zamanlarda web sitelerinden görülen özelliklerden birisi, hem masaüstü hem de mobil de web sitesine girildiğinde karşımıza bildirim isteği penceresi. Bazen buna izin ver denilebiliyor bazen de engelle tercihi seçilebiliyor. İzin ver seçeneğini seçtiğiniz takdirde, o web sitesinde bir şeyler paylaşıldığı takdirde bildirim geliyor. Bu bildirimlerden kurtulmak istiyorsanız, kapatma imkanına sahipsiniz.

MASAÜSTÜNDE WEB SİTESİ BİLDİRİMİ KAPATMA

Chrome tarayıcısı için bildirimleri kapatma

Eğer Chrome tarayıcısı kullanıyorsanız, sağ üst köşedeki üç noktaya basın ve daha sonra Ayarlar'ı açın. Daha sonra Ayarlardan Gelişmiş - İçerik Ayarları ' Bildirimler seçeneklerini seçin. Bildirimler menüsünde 'Göndermeden önce sor' seçeneğini kapatın. Belli bir siteden bildirim almamak için de Ekle'ye basıp İzin ver/Engelle seçeneğinden Engelle'yi seçin.

Firefox tarayıcısı için bildirimleri kapatma

Tarayıcınızı açtıktan sonra adres çubuğuna 'about:config" yazın. Karşınıza bir uyaruı mesajı gelecek burada 'Riski kabul ediyorum' seçeneğini seçin. Daha sonra 'Notification' yazıp 'dom.webnotification.enabled'a çift tıklayın. Daha sonra sırasıyla Tercihler - Gizlilik ve Güvenlik - İzinler - Bildirimler ' Ayarlar seçeneklerini seçin. 'Bildirim gönderme isteklerini sormadan engelle'yi açın.

Opera tarayıcısı için bildirimleri kapatma

Tarayıcıyı açtıktan sonra, Tercihler seçeneğini açın. Daha sonra Web siteleri ' Bildirim seçeneklerini seçin. 'Hiçbir sitenin masaüstü bildirimleri göstermesine izin verme'yi  seçtikten sonra, engellemek/izin vermek için de 'İstisnaları Yönet'e tıklayın.

Safari tarayıcısı içi bildirimleri kapatma

Safari'yi açtıktan sonra tercihlere girin. Web siteleri sekmesinden Bildirimleri seçin ve 'Web siteleri anında iletilen bildirimler göndermek için izin isteyebilsin'  ibaresinin yanındaki tiki kaldırın.  

MOBİLDE WEB SİTESİ BİLDİRİMİ KAPATMA

Chrome tarayıcısında bildirim kapatma

Burada da 3 noktaya basarak ayarlara girin. Gelişmişin altında 'Site ayarları' seçeneğini göreceksiniz, bu seçeneği seçtikten sonra, 'Sitelerin bildirim göndermesine izin vermeden önce size sorulsun' ibaresinin yanındaki tiki kaldırın. Daha sona izinlerin altındaki'Bildirimler' sekmesine dokunarak engelleyi seçin.

Opera tarayıcısında bildirim kapatma

Tarayıcıya girdikten sonra sağ alttaki simgeden Ayarlar'ı seçin. Gizliliğin altında yer alan 'Site ayarları'nı tıklayın. Sonra bildirimler sekmesini açın, burada bildirimlerin gelmesine izin verdiğiniz siteler çıkacak. Sitenin üzerine dokunarak 'Reddedildi' deyin.

Firefox tarayıcısında bildirim kapatma

Tarayıcınızdan bildirimleri kapatmak istediğiniz siteye girin. Adres satırında yer alan kilit simgesine dokunup 'Site ayarlarını düzenle'yi seçin. Buradan bildirimler çubuğunu temizleyin.





PAYLAŞ