Web Sitelerinden Gelen Bildirimler Nasıl Kapatılır? - Haberler - indir.com

Web Sitelerinden Gelen Bildirimler Nasıl Kapatılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-06 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Gerek mobilden gerek web sitelerinden gelen bildirimler mutlaka herkesin canını sıkan bir durumdur. “Web sitelerinden gelen bildirimleri nasıl kapatabilirim?” sorusu Web sitelerinin bildirim gönderme özelliği ile yenilenmesi halinde kullanıcılar tarafından sıkça sorulan sorular arasında yerini adlı. Yazımızın içeriğinde hem mobilden hem de masaüstü tarayıcınız üzerinden web sitelerinden gelen bildirimleri kaldırma işlemlerini nasıl yapacağınız konusuna değineceğiz. Chrome, Firefox ve Safari gibi son zamanların en popüler tarayıcıları üzerinden bildirim kapatma işlemlerini nasıl yapacağınızı değerlendireceğiz. 

Web Sitelerinin Bildirim Gönderimi Kapatma

Günümüz internet kullanımında web sitelerine ilk giriş yaptığınız anda mobil ya da masaüstü farketmeksizin üst kısımda küçük bir bildirim isteği mesajı beliriyor. Web sitelerinin kullanıcılara bildirim göndermek için gönderdiği bu mesaja çoğu kullanıcı izin ver diyerek geçiyor. Fakat bu durum bir süre sonra oldukça rahatsız edici boyutlara erişiyor. Bu aşamada web sitelerinden gelen bildirimleri kapatmak isteyebilirsiniz. Tüm sitelerden gelen bildirim mesajlarını kolaylıkla kapatabilir ya da Facebook, Gmail gibi kullanıcılara sıklıkla bildirim gönderen uygulamalar adına masaüstü bildirimlerini sadece bir kaç adım ile devre dışı bırakabilirsiniz. Yazımızda hem mobilden hem de web'den bildirimleri kapatma işlemlerini nasıl yapacağınızı değerlendireceğiz. 

Masaüstün'den Site Bildirimlerini Kapatma

Chrome Bildirimleri Kapatma

- Chrome tarayıcısı üzerinden gelen bildirimleri kapatmak için ilk olarak Chrome tarayıcınızı açın ve sağ üst köşede yer alan üç noktaya ardından da Ayarlar seçeneğine tıklayın.

- Listenin aşağısına inerek Gelişmiş - İçerik Ayarları - Bildirimler adımlarını takip edin.

- Hiçbir sitenin size bildirim göndermesini istemiyorsanız bildirimler menüsünden "göndermeden önce sor" seçeneğini kapatın. Kendi belirlediğiniz sitelerin bildirimlerini kapatmak isterseniz hemen yan kısımda yer alan Ekle seçeneğine tıklayarak, site için yapmış olduğunuz ayarları değiştirmek adına da üç noktaya tıklıyor ve İzin Ver - Engelle seçeneklerine tıklayın.

Firefox Bildirimleri Kapatma

- Firefox tarayıcısı üzerinden gelen bildirimleri kapatmak için ilk olarak elbette ki Firefox tarayıcısını açın ve adres satırına “about:config" yazın.

- Burada karşınıza çıkan uyarı mesajını "Riski kabul ediyorum" seçeneğine tıklayın. 

- Arama kutucuğuna “Notification” yazıp “dom.webnotification.enabled”a çift tıklıyorsunuz.

- Gelen bildirimleri belli siteler için engellemek ya da izin vermek isterseniz Tercihler - Gizlilik ve Güvenlik - İzinler - Bildirimler - Ayarlar yolunu izliyorsunuz. Bu menüden her site için ayrı ayrı ayar yapabilirsiniz. 

Safari Bildirimleri Kapatma

- Safari tarayıcısı üzerinden gelen bildirimleri kapatmak için safari tarayıcısını açın ve Tercihler seçeneğine girin.

- Buradan web siteleri sekmesinde Bildirimler'e tıklayın.

- Bildirimleri hiç bir siteden almak istemiyorsanız “Web siteleri anında iletilen bildirimler göndermek için izin isteyebilsiniz” yazısının yanındaki tiki kaldırın. 

Mobilden Site Bildirimlerini Kapatmak

- Mobilden site bildirimlerini kapatmak için ilk olarak Chrome tarayıcısını tıklayın ve üç noktaya ardından Ayarlar’a dokunun.

- Gelişmiş seçeneğinin altında yer alan “Site ayarları”na dokunun.

-Bildirimler sekmesine girdiğiniz anda karşınıza iki farklı seçenek çıkacaktır. Mobilden girdiğiniz tüm web siteleri için bildirimleri kapatmak istiyorsanız “Sitelerin bildirim göndermesine izin vermeden önce size sorulsun” yazısının yanında bulunan tiki kaldırın. Belirli siteler için bildirimleri engellemek isterseniz de aynı menü üzerinden site adına dokunarak izin ver seçeneğinin altında yer alan bildirimlere dokunun. SOn olarak da engelle deyin. 

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ