Wear OS yenilikleri duyruldu - Haberler - indir.com

Wear OS yenilikleri duyruldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-14 20:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın Android 11 tabanlı Wear OS işletim sistemi için resmi olarak duyuruldu ve hangi yeni özellikler ile geleceği açıklandı. Açıklanan söz konusu yeniliklere göre Android 11 tabanlı özellikle performans noktasında bir hayli gelişim olacak. Linux tabanlı mobil işletim sistemi Android’in sahibi olan Google, Android 11 tabanlı Wear OS’u resmi olarak duyurdu. Hem kullanıcı deneyimi hem de performans noktasında yükselişi hedefleyen Android 11 tabanlı Wear OS, diğer yandan Qualcomm’un akıllı saatler için geliştirdiği en yeni işlemcilere de destek verecek.

Apple Watch, akıllı sat pazarını büyük bir ölçüde domine ediyor. Ancak Android üreticileri de sürekli olarak yeni cihaz tanıtmaya devam ediyor. Birçok üretici akıllı saatlerinde Wear OS işletim sistemini tercih ettiğinden ötürü Android 11 tabanlı Wear OS duyurusunun yeni nesil akıllı saatler tarafında performansı ve özellikleri noktasında önemli bir gösterge olacağını gösteriyor.

Google, neden Android Wear'ın ismini değiştirdi?Google, neden Android Wear'ın ismini değiştirdi?

Google yeni Wear OS’u duyurdu

Google tarafından yapılan açıklamalara göre Android 11 tabanlı Wear OS, yeni cihazların kullanımını kolaylaştırmak adına daha basit bir eşleştirme menüsüne sahip olacak. Diğer yandan sistem arayüzü, farklı saat modları ve antremans verilerini daha kolay yönetmen için genel iyileştirmeden geçiyor. Google’ın yapmış olduğu açıklamaya göre Android 11 tabanlı Wear OS, uygulama başlatma hızını yüzde 20’ye kadar yükseltecek. Diğer yandan Qualcomm’un Snapdragon Wear 4100 ve 4100+ platformları için destek eklenmesi, bu platformlar üzerine inşa edilecek olan akıllı saatlerin çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunması bekleniyor.

Hava durumu ve LTE bildirileri noktasında bazı iyileştirmelere de sahip olacak olan Android 11 tabanlı Wear OS’un sonbahar döneminde OTA üzerinden güncellemeler ile kullanıcılara sunulması bekleniyor. Google’ın akıllı saat işletim sisteminde başka ne gibi yenilikler sunacağı önümüzdeki günlerde belli oldu.


Wear OS'a sahip akıllı saatler el yıkama uyarısı gönderiyorWear OS'a sahip akıllı saatler el yıkama uyarısı gönderiyor
Wear OS saatlere donanım destekli hızlandırmaWear OS saatlere donanım destekli hızlandırma

PAYLAŞ