Wear OS 3 özellikleri Wear OS 2'ye de geliyor - Haberler - indir.com

Wear OS 3 özellikleri Wear OS 2'ye de geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-16 15:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google tarafından giyilebilir saatler için özel olarak geliştirilen Wear OS’ta Galaxy Watch 4 ile birlikte pek çok yenilik kullanıcılara sunuldu. Mevcut tanıtım sonrasında ise yeni sürümde yer alan pek çok özelliğin eski sürüme de taşınabileceği ve kullanıcıların yeni özellikleri işletim sisteminin eski sürümünde de kullanılabileceği belirtildi.

Yeni Wear OS 3 Özellikleri Neler?

Wear OS 3 için yapılan tanıtımlarda özellikle Haritalar uygulamasının getirilmesi dikkat çekmiştir. Yeni haritalar uygulaması ile saatler üzerinden de destek alma şansına sahip olacak kullanıcılar günlük hayatta daha pratik bir kullanım elde edebilecek. Haritalar uygulaması dışında akıllı saatlere getirilen bir diğer yenilik ise YouTube Music uygulaması oldu. Üstelik çevrimdışı kullanımlar için indirme desteğine de sahip olan YouTube Music böylece kullanıcıların istediği zaman müzik keyfini yaşamasını sağlayacak.

Gelişmiş Google Play desteği ve Google Mesajlar uygulaması üzerinden telefonlara gelen mesajların kontrol edilebilecek olması, akıllı telefonlara ihtiyaç duymadan pek çok işlemin akıllı saatler aracılığı ile yapılmasını sağlıyor.

Dikkat çeken son yenilik ise kareler olarak adlandırılan yeni sistem oldu. Ana ekran bileşenlerinde uygulamaların içerik ve kontrol seçeneklerinin hızlı bir şekilde görünmesini sağlayan kareler, üstelik Spotify gibi pek çok farklı üçüncü taraf uygulaması tarafından destekleniyor. 

Galaxy Watch 4 versiyonu tanıtımında yer verilen mevcut özellikler, tanıtım sonrasında en çok konuşulan konular arasında yer almıştı. Yeni işletim sistemine sahip olmayan kullanıcılar mevcut özellikleri kullanıp kullanamayacağını merak ederken konu ile ilgili resmi açıklama yapıldı ve belirtilen tüm yeni özelliklerin Wear OS 2’de de kullanılabileceği belirtildi.

Wear OS 2 Güncellemesi Ne Zaman Gelecek?

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda mevcut özelliklerin ne zaman kullanıma sunulacağı belirtilmedi. Wear OS 2 sürüme sahip olan kullanıcılar şu anda yeni özellikleri kullanabilmek adına yapılacak yeni güncellemeyi beklemek zorunda. Ancak yeni sürüm ile birlikte geliştirilmiş olan özelliklerin önceki versiyonda desteklenecek olması ve kullanıcıların bu konuda mahrum bırakılmaması, oldukça önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor. 

Ayrıca Wear OS 3 için de bazı soru işaretleri var. Zira Galaxy Watch dışında hangi cihazlarda yeni işletim sisteminin kullanılacağı bilinmiyor.





PAYLAŞ