WatchOS 7.2 güncellemesi yayımlandı - Haberler - indir.com

WatchOS 7.2 güncellemesi yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-15 17:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, yeni yazılım güncellemelerini kullanıcıların beğenisine sundu. iPhone akıllı cihazlar için iOS 14.3, Mac'ler için macOS Big Sur 11.1 ve Apple Watch için WatchOS 7.2 gibi güncellemeler kullanıcıların indirmesi için sunan Apple, yeni bazı özellikler üzerinde durdu. WatchOS 7.2 güncellemesi ve detaylar aşağıdaki şekildedir. 

WatchOS 7.2 güncellemesi birçok yenilik ile geliyor

Hatırlamak gerekirse Apple, Firness Plus adlı abonelik sistemini geçtiğimiz hafta içerisinde duyurdu. Yeni yayımlanan bu güncellemeyle beraber Apple Watch ve Fitness Plus senkronize bir şekilde sunuluyor. Yeni spor hizmeti ile beraber desteklenen bu akıllı saat güncellemesi sayesinde artık yeni kardiyo firness bildirimleriyle daha kolay bir kullanım elde ediyor. Apple özellikle ise akıllı cep telefon tarafında spor ve fitness odaklı hareketler yapacak gibi gözüküyor. Fitness Plus abonelik sistemi de tam olarak bu hamlenin bir sonucu olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Saat ile bu yeni hizmeti birbirine daha yakın hale getiren söz konusu bu güncelleme, kolay senkronize bir şekil, ölçümlerin takibi, izlenen derslerin tekrarlanması ve etkinlik halkasının da ilerlemesi gibi küçük yenilikler bulunuyor. 

iPadOS 14 ve watchOS 7 önemli özelliklere sahip olacakiPadOS 14 ve watchOS 7 önemli özelliklere sahip olacak

Geliştirici şirket bundan önce WarchOS 7.2 güncellemesinin yeni bildirimlere kavuşacağının da bilgisini verdi. Bu duyuruda ise şu detaylar bulunuyor;  ”iOS 14.3 ve watchOS 7.2 ile Apple Watch kullanıcıları, kardiyo fitness düzeylerini iPhone’daki Sağlık uygulamasında görüntüleyebiliyor. Bunun yanı sıra düşük aralığa denk gelirse Apple Watch’ta bir bildirim alabiliyor. WatchOS 7’de piyasaya sürülen çığır açan teknoloji, Apple Watch’un düşük kardiyo kondisyonunu kolayca ölçmesine olanak tanıyor. Bugün kardiyo fitness bildirimleri, kullanıcıların uzun vadeli sağlıkları için daha aktif olmalarını sağlıyor.”

Söz konusu bu yeni güncelleme sayesinde Apple Watch, vücudunuzun egzersiz sırasında tüketebileceği maksimum oksijen miktarını ölçebilecek hale gelebilirsiniz. Apple daha önce de bunu ölçebiliyordu fakat buradaki yenilik, daha detaylı ve düşük aralıkları da destekliyor olacak. 

Söz konusu bu özellik sayesinde, iPhone'daki Sağlık uygulaması ayarlanabiliyordu. Kardiyo fitness seviyeleri, 20 yaş ve üstü kullanıcılar için yüksek, ortalamanın üstü, ortalamanın altında veya düşük olan veya yaşa göre tahmin edilebilen aralıklar sunuluyor. Apple, kardiyo formunuzun alt seviyede olduğunu ya da olmadığını kullanıcılara bildirimler göndererek gösteriyor. Bu sayede kullanıcılara motivasyon sağlamış oluyor. Güncellemeyi yüklemek için öncelikle iPhone’unuzda Watch uygulamasını açmanız gerekiyor. Daha sonra burada Genel> Yazılım güncelleme gibi adımları uygulamanız gerekir. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha fazla bilgi sunulacak gibi gözüküyor. 


EKG özelliğini Türkiye'ye getiren watchOS 6.2 güncellemesi çıktı!EKG özelliğini Türkiye'ye getiren watchOS 6.2 güncellemesi çıktı!
watchOS 7 yenilenmiş özellikleriyle tanıtıldıwatchOS 7 yenilenmiş özellikleriyle tanıtıldı
watchOS 7'nin halka açık beta sürümü yayımladıwatchOS 7'nin halka açık beta sürümü yayımladı

PAYLAŞ