WatchOS 5 Güncellemesi Yayınlandı - Haberler - indir.com

WatchOS 5 Güncellemesi Yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-18 16:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın uzun süredir merakla beklenen işletim sistemi güncellemeleri gün gece itibariyle tüm kullanıcılara ulaşmaya başladı. Bunlardan başlıca olarak iPhone ve iPad cihazlar için iOS 12 merakla bekleniyordu. Ancak diğer yandan akıllı saatleri için WatchOS 5 sürümüde indirilmeye sunuldu. Saate gelen bu yeni güncelleme ile aktivite uygulamalarında yer alan yenilikler gelmiş oldu. Artık WatchOS 5 sayesinde arkadaşlarınız arasında 7 günden oluşan çeşitli etkinlik ve yarışmalar gerçekleştirebileceksiniz. Bu yeni yarışma özelliği sayesinde hafta boyunca kullanıcılar arkadaşlarını geçmeye çalışacak ve bu sayede daha aktif bir hafta geçirmiş olacaksınız.

Tırmanma ve Yoga gibi yeniliklerin yanı sıra watchOS 5 sürümünde koşu içinde yenilikler görüyoruz. Bu noktada periyodik hız yeteneği sayesinde kullanıcıların istedikleri zaman bir önceki kilometre tamamlama sürelerine bakabilecekler. Diğer yandan koşu aktivitesi sırasında her bir dakikada gerçekleşen adım sayısıda detaylı bir şekilde kontrol edilebilecek. Koşu aktivitesi gerçekleştirmeniz verim arttırma ve sakatlık riskini azaltma gibi etmenlere yardımcı olacaktır. Gelen yeni işletim sistemi güncellemesi ile Walkie-Talkie adlı bir özellik kullanıcılara sunulmuş durumda.

iPhone olmadan Apple Watch ile müzikler nasıl kontrol edilir?iPhone olmadan Apple Watch ile müzikler nasıl kontrol edilir?

Bu söz konusu uygulama ile Apple Watch sahibi kullanıcılar ile sohbet etmek mümkün olacak. Telsiz sistemine sahip bir özelliğe benzeyen bu yeni içerikte ilginç ve eğlenceli anlar kullanıcılara sunulmuş durumda. WatchOS 5 ile beraber artık Siri ekranı kısmında daha fazla bilgilendirme yer alacak. Bu noktada siri kısayolları Apple Watch’lara getirilirken, siri ile konuşmak için saati kaldırmak yeterli olacaktır. Bildirim sistemini de geliştiren Apple bu noktada interaktif bildirimleri saat üzerinden yönetimi dahada geliştirmiş durumda. Podcast desteği de gelen cihazlara artık favori kanallarınızı saat üzerinden dinlemek mümkün olacak. WatchOS 5 bu yeniliklerin haricinde yeni saat arayüzleri ile beraber kullanıcıların beğenisine sunulmuş durumda.


Apple Watch 4 ve Yeni iPhone Ön Sipariş Rakamları Belli OlduApple Watch 4 ve Yeni iPhone Ön Sipariş Rakamları Belli Oldu

PAYLAŞ