Watch Series 4'e rakip geliyor! - Haberler - indir.com

Watch Series 4'e rakip geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-07 16:05:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Withings, yeni akıllı saatini CES 2019 kapsamında tanıttı. Elektrokardiyogram çekebilme özelliği bulunduran Withings Move ECG isimli akıllı saat, 12 aylık pil ömrüne sahip. Bu sayede de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. İşte Watch Series 4'e rakip geliyor!

Watch Series 4'e rakip geliyor!

Akıllı saat, ölçüm yapmak için görevli üç adet elektrot bulunduruyor. Bu elektrotlardan iki tanesi saatin arka kısmında yer alırken bir tanesi de çerçeve kısmında bulunuyor. Kullanıcılar bu ölçümü yapmak için çerçevenin iki tarafına dokunması gerekiyor. Daha sonrasında akıllı saat ölçümü yapıyor ve tamamlandığında ise kullanıcıları titreşim ile uyarıyor. Ulaşabildiğiniz tüm veriler, akıllı telefon içerisindeki Withings Health Mate uygulaması içerisinde kayıt ediliyor. Bu sayede açıp görebiliyorsunuz.

Google akıllı telefonlarda artık böyle görünecekGoogle akıllı telefonlarda artık böyle görünecek

Microsoft, Şifreleri Kaldırıyor!

kıllı saatin EKG özelliği, Amerika Birleşik Devletleri'nde Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi tarafından inceleniyor. Bu yüzden de Withings'in saati piyasaya sürüp satması için FDA tarafından onay alması gerekmiyor. Ancak bu onay Withings markasının, sağlık markası olarak sunmasına katkı sağlayabilir. Yeni Apple Watch modellerinde de EKG özelliği bulunuyordu. Fakat Apple, bu özellik için FDA tarafından onay almıştı. Fakat FDA, bu onay içerisinde şöyle bir not düştü; "Geleneksel teşhis ve tedavi yöntemlerinin yerini alamaz"

Move ECG, telefon içerisindeki GPS özelliğinden yararlanarak kullanıcıların hareket seviyelerini ve attıkları adımları sayabiliyor. Uyku takibi gibi birçok özelliklerde akıllı saat içerisinde yer alıyor. Saatin Move ismini taşıyan bir ayrı versiyonu da duyurulmuş durumda. Bu model ile diğer modellerin arasındaki tek farkın elektrokardiyogram özelliği olduğu da belirtildi. Bu akıllı saatin çıkış fiyatı olarak 69.95 dolarlık bir fiyat etiketi belirlenmiş. Her ne kadar yurtdışı için pahalı olmasa da ülkemizde yaklaşık olarak 400 Türk Lirası'ndan başlayan fiyatlarla satılacağını tahmin edebiliriz. Bu akıllı saatin 18 aylık bir pil ömrü sunacağı tahmin ediliyor. Ayrıca farklı renk seçenekleri de bulunduruyor. Şimdiden Withings'in internet sitesi üzerinden ön sipariş verebilirsiniz. Ayrıca Withings Move ECG modeli içinse yaklaşık olarak 129.95 dolar ödemek zorunda kalacaksınız. Akıllı saat, yılın ikinci çeyreğinde satın alınabilir durumda olacak.


LG Katlanabilir Akıllı Telefon Modeli Ortaya ÇıktıLG Katlanabilir Akıllı Telefon Modeli Ortaya Çıktı
Kulaklık Girişinden Vazgeçemeyenler İçin 7 Akıllı Telefon ÖnerisiKulaklık Girişinden Vazgeçemeyenler İçin 7 Akıllı Telefon Önerisi
Huawei'den 2018 Akıllı Telefon Pazarında Büyük BaşarıHuawei'den 2018 Akıllı Telefon Pazarında Büyük Başarı

PAYLAŞ