Washington'dan Facebook'a dava! - Haberler - indir.com

Washington'dan Facebook'a dava!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-20 10:40:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Sosyal Medya

Amerika Birleşik Devletleri Washington DC Başsavcılığı, sosyal medya platformu Facebook'a kullanıcılarının verilerini uygunsuz bir şekilde paylaştığı için dava açtı. 

Başsavcı Karl Racine, yaptığı yazılı bir açıklamada sosyal medya platformu Facebook'u kullanıcılarının kişisel verilerini kimlerin erişebildiği ve bu erişilen bilgilerin nasıl kullanıldığı konusunda yanıltmak ile suçladı. Sizlerinde bildiği üzere geçtiğimiz dönemlerde Facebook, Londra merkezli analiz firması Cambridge Analytica'ya 50 milyon kullanıcı profiline ait bilgileri vermek ile suçluyordu. Son olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlanan New York Times Gazetesi, Facebook'un partneri olduğu şirketlere, ne bilgileri ne de onayları olmadığı halde kullanıcıların kişisel bilgilerini sağladığını ve aynı zamanda Netflix ve Spotify tarzı platformlara da kişilerin kişisel mesajlarını okuma ve hatta öyle ki silme hakkı bile tanıdı. Tüm bu iddiaları yalanlayan sosyal medya devi Facebook, hiçbir şekilde bu iddiaları kabul etmedi. 

https://www.indir.com/haberler/facebooka-binlerce-dava-aciliyor

Facebook hisseleri %7 oranında düşüş sağladı

Şayet olurda bu davada Facebook suçlu bulunursa tüketici koruma kanunu göz önüne alınarak her bir gerçekleşen ihlal için 5 bin Dolar'a kadar para cezasına tabi tutulabilir. Açılan dava metnine yer alan Facebook'un guiz yazılımı ile ilgili olarak "Washington DC'de 34 bine yakın kullanıcı hakkında veri topladığı" ifade edildi. Konuyla alakalı olarak BBC'ye açıklama yapan şirket sözcüsü, "Şikayetleri inceliyoruz ve savcılık ile görüşmeleri sürdürmeye devam edeceğiz." dedi. Bir diğer yandan ise Washington'dan gelen bu hareket sonrası Facebook hisseleri Temmuz ayından bu yana kayda geçen en büyük düşüşle %7 oranında bir düşüş yaşayarak günü kapattı. 

 





PAYLAŞ