Vulkan Run Time nedir? - Haberler - indir.com

Vulkan Run Time nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-18 21:00:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Kullanıcıların kendi yüklememelerine rağmen bir anda program listesini çıkaran yazılımlardan biri olan Vulkan Run nedir? Vulkan Run Time hakkında daha fazla bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Kullanıcılar kendi yüklemedikleri bir programı, listede gördüklerinde endişelenebilirler. Bu gibi durumlarda bilgisayarlara virüs ya da kötü amaçlı yazılımlar bulaşmış olabilir. Vulkan Time Run bunlardan biri değildir. 

Vulkan Run Time Libraries nedir?

Vulkan Run Time ya da tam adıyla Vulkan Run Time Libraries, ekran kartı sürücüleri ile beraber API yani uygulama programlama arayüzüdür. AMD, Intel, Nvidia gibi daha birçok farka ekran kartında yer alan bu yazılım, bilgisayar kullanıcılarına grafik desteği sağlıyor. Özellikle bilgisayar üzerinden sık sık oyun oynayan ya da güçlü bir ekran kartı gerektiren programlar kullanan kişiler için Vulkan Run Time Libraries gerçekten hayat kurtarıcı olabiliyor. Yazılım başarılı bir çalışma prensibi ile çalışıyor.

Android P Vulkan API 1.1 desteği nedir?Android P Vulkan API 1.1 desteği nedir?

Vulkan Run Time Libraries amacı nedir?

Vulkan Run Time Libraries, oyunseverler ve grafik programı kullananlar için 3D grafik hesaplaması yapıyor. GPU üzerinde direkt kontrol sağlayan bu yazılım sayesinde, kullanım sırasında işlemcinin sırtına binen yük oldukça azalıyor. Yazılım kısaca, kullanıcıya daha iyi bir oyun ve 3D performansı sunuyor. Yalnızca güçlü grafik değil, güçlü işlemci performansı da sunan Vulkan Run Time Libraries API sayesinde, daha dengeli bir CPU / GPU kullanımı yakalayacaksınız. Eğer bilgisayarınızda birden çok CPU çekirdeği varsa Vulkan Run Time Libraries, güç harcama performansını onlar arasında çok daha başarılı bir şekilde dağıtacaktır. Bu sayede bilgisayarınızı tam kapasitede ve en verimli şekilde kullanabilirsiniz.

Vulkan Run Time Libraries neden yüklemek gerekir?

Vulkan Run Time Libraries yazılımının AMD, Intel, Nvidia gibi pek çok farklı marka ekran kartı ile birlikte geldiğini söylemiştik. Eğer güçlü ekran kartına sahip bir bilgisayarınız varsa, bu yazılım çoktan yüklü durumda olabilir. Sonradan bir ekran kartı taktıysanız ya da var olan donanımın yazılımını güncellediyseniz Vulkan Run Time Libraries bir anda ortaya çıkmış olabilir. API, yazılımın bir ihtiyacı olarak yanında geldiği için o şekilde çalışması daha verimli olacaktır. Bazı internet sitelerinde Vulkan Run Time Libraries yazılımının yükleme dosyasını bulabilirsiniz ancak bu pek önerilen bir yöntem değil. Silmesi kolay ama yeniden yüklemesi zor bir yazılım olduğu için silmek pek önerilmiyor.

Vulkan Run Time Libraries nasıl silinir?

Vulkan Run Time Libraries, ekran kartı sürücüsü ile birlikte gelen bir API olduğu için üçüncü taraf internet sitelerinden indirilen yükleme dosyalarının aynı etkiyi yaratacak bir yükleme olup olmayacağı bilinmiyor bu nedenle de yazılımı silmek önerilmiyor. İlla ki silmek istiyorum diyorsanız; Denetim Masası’nda bulunan Program Ekle / Kaldır sayfasından kolayca silebilirsiniz. Sonuçta bu yalnızca bir yazılım. Kolayca, geride iz bırakmadan bilgisayarınızdan kaldırabilirsiniz. 

Vulkan Run Time Libraries nasıl yeniden yüklenir?

İşte, zor olan kısım bu. Çünkü klasik yazılımlar gibi yükleme dosyası ile yüklemeniz önerilmiyor. Ekran kartı sürücü ile beraber geldiği için ekran kartı sürücüsünü yeniden yüklemeli ya da güncelleme yapmalısınız. Aygıt Yöneticisi üzerinden ekran kartınızı bulun ve güncelleyin. Eğer bir güncelleme yoksa silmeli ve yeniden yüklemelisiniz. Tabi, bunun için ekran kartı sürücüsünün yükleme dosyasının elinizde olması gerektiğini unutmayın.

Vulkan Run Time Libraries’in desteklediği bazı oyunlar

Eğer Windows işletim sistemine sahip bir bilgisayar kullanıyorsanız ve aşağıdaki oyunlardan bazıları sizin favori oyunlarınız arasındaysa Vulkan Run Time Libraries yazılımının bilgisayarınızda yüklü olması size çok daha yüksek bir performans sunacaktır. 

  • Quake
  • Dota 2
  • GRID Autosport
  • Doom
  • Mad Max
  • Warhammer 40,00: Dawn of War III
  • F1
  • Wolfenstein II: The New Colossus
  • Serious Sam Fusion 
  • Rise of the Tomb Raider

Sizin için Vulkan Run Time Libraries nedir, ne işe yarar, nasıl yeniden yüklenir gibi merak edilen soruları yanıtladık ve yazılım ile ilgili bilmeniz gereken detayları anlattık. Eğer bilgisayarınızda çok oyun oynamıyor ya da güçlü ekran kartı gerektiren programlar kullanmıyorsanız Vulkan Run Time Libraries yazılımı çok işinize yaramayacaktır. 



PAYLAŞ