VR pazarına Half-Life: Alyx damga vurmaya başladı - Haberler - indir.com

VR pazarına Half-Life: Alyx damga vurmaya başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-25 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Valve şirketinin geliştirmiş olduğu ve sadece VR platformlar için bulunan merakla beklenen oyun Half-Life: Alyx, VR dünyasında büyük etkiler yaratmaya devam ediyor. Valve’nin sanal gerçeklik platformları için uygun olan Half-Life: Alyx, 23 Mart tarihi ile beraber resmi olarak oyunculara sunuldu. Half-Life düntasına sanal gerçeklik ile dönüş yapan bu yapım klasik Half-Life yapımının tüm özelliklerini barındırıyor. 2007 yılından beri ilk Half-Life oyunu olan Alyx, sadece oyun pazarı değil VR pazarı için de büyük bir etki sağlamış durumda.

Half-Life: Alyx, Combine ile savaşın heyecanlı hikayesini Premium bir VR deneyimi sunarak aktarıyor. Sanal gerçeklik pazarının 2025 yılının son dönemine kadar 90 milyarı geçkin bir büyüklüğe erişmesi beklenirken, PC tabanlı sanal gerçeklik sistemleri için geliştirilen ve sadece VR deneyimi noktasında yer alan bu yapımın VR pazarını da başka bir noktaya taşıması bekleniyor.

Half Life'ın devam oyununda yola henüz yeni çıkıldıHalf Life'ın devam oyununda yola henüz yeni çıkıldı

Half-Life: Alyx, VR pazarını sarsmaya başladı

Sanal gerçeklik dönüşümünün oldukça heyecan verici olduğunu ifade eden HTC Türkiye Ülke müdürü Batuhan Başal, bu dönüşümün daha da hız kazanmasını beklediklerini belirtiyor. Half-Life: Alyx’in ise uzun süredir bkelenen yapım olması ile beraber sanal gerçeklik tarafında yaşattığı deneyiminde görülmemiş bir etki yarattığını belirtiyor. Sözlerini ise şu şekilde devam ediyor: “Bunun gibi gelişmeler sayesinde sanal gerçekliğin çok daha geniş kitleler tarafından benimsenebileceğini görüyoruz. Pazarda yaratacağı hareketliliğin de ötesinde, bu dönüşümün bizleri sevindiren esas yönü ise hem VR hem de AR (Artırılmış Gerçeklik) ve XR’ın (Extended Reality – Genişletilmiş Gerçeklik) kapasitesinin neler olabileceğinin her geçen gün daha iyi farkına varılmasını sağlaması. Bu noktada sanal gerçekliğin sunacağı fırsatların çeşitliliği önem kazanıyor ve çok daha fazla öne çıkıyor.”

Bakalım HTC Vıve ve Half-Life Alyx, daha ne gibi başarılar elde edecek göreceğiz.


Half Life severlerin dikkatine: Yeniden geliştiriliyor!Half Life severlerin dikkatine: Yeniden geliştiriliyor!
Facebook, VR oyunlar için Sanzuru Games’i satın aldıFacebook, VR oyunlar için Sanzuru Games’i satın aldı

PAYLAŞ