VPN Nedir? Ne İşe Yarıyor? - Haberler - indir.com

VPN Nedir? Ne İşe Yarıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-21 12:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sanal özel ağlar, VPN olarak da adlandırılmaktadır. Bizde sizlere bu içeriğimizde VPN nedir ve ne işe yarar gibi soruların cevabını vermeye çalışacağız. Birçok kişi masaüstü bilgisayarlarında ve mobil cihazlarında VPN uygulamaları kullansalarda birçok kişi ise VPN servislerinin ne işe yaradığını bilmemektedir. VPN kullanmak için birçok neden bulunuyor ve bu VPN servislerinin hem ücretli hemde ücretsiz olan versiyonları bulunuyor. VPN uygulamalarının tarayıcı entegre olanları haricinde ekstra harici program olarak bulunanıda yer alıyor. Şimdi gelin VPN nedir ve VPN uygulamaları ne işe yarar detaylıca bakalım.

VPN Nedir? Ne İşe Yarar?

Güvenli Gezinti

Herkese açık olan Wifi ortamlarında ağ bağlantıları güvenli olmayabiliyor.Bu noktada VPN uygulamasını devreye sokarak bu noktada güvenli bir internet gezintisi sağlayabilirsiniz.

Kısıtlamaları Aşın

ABD üzerinde hizmette olan bir platform henüz ülkemizde aktif olmadıysa o platformdan yararlanmak mümkün olmuyor. Ancak VPN uygulamaları ile konumunuz başka gözüküyor ve her türlü yurt dışı içeriklerinden yararlanabiliyorsunuz.

Yasaklı Sitelere Erişmek

Belkide birçok kullanıcının VPN tercih etme sebebi diyebiliriz. Girilmesi yasak olan bazı web sitelere bazı ülkelerde erişmek mümkün olmuyor. Ancak VPN yardımı ile bu engelleri aşarak söz konusu hizmetlere giriş yapabiliyorsunuz. VPN bağlantıları şifreli olduğundan ötürü hizmet sağlayıcınıza web site sağlayıcısı erişemiyor ve siteye erişebiliyorsunuz.

Şifreleme İmkanı

VPN bağlantısı şifreli bir ileti olduğundan ötürü verilerinizi şifreleyerek karşı tarafa gönderiyor ve bu sayede hackerlar tarafından içeriklerinize hiçbir şekilde erişmek mümkün olmuyor.Ulaştığınız siteler, konumlar ve içeriklerinize dair hiçbir bilgi hiç kimse tarafından gözükmüyor.

Bu ve buna benzer birçok imkanı bulunan VPN servislerini sizlerde hem mobil hemde masaüstü platformlarında tercih edebilirsiniz. Bir sonraki rehber içeriğimizde sizlere kullanabileceğiniz en iyi VPN programlarından bahsedeceğiz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ